Δούλεψε καλά… καίγεται για ενίσχυση

από AllAboutARIS

Οι καινοτομίες, ο Σανιά και οι ευχάριστες εκπλήξεις μιας… ιδιαίτερης και περίεργης προετοιμασίας.

Η φετινή προετοιμασία του ΑΡΗ ήταν αν μη τι άλλο ιδιαίτερη. Εγινε με το ρόστερ ημιτελές και την αβεβαιότητα στο φουλ. Ο Δημήτρης Καλαιτζίδης δούλεψε ουσιαστικά με 16 παίκτες συν κάποιους νεαρούς για να βγαίνει και το διπλό και έστω υπό αυτές τις συνθήκες έγιναν ορατά τα πρώτα στοιχεία της φιλοσοφίας που θέλει να περάσει στην ομάδα σε συνδυασμό με την πειθαρχία που χαρακτηρίζει τις ομάδες του εντός και εκτός γηπέδου. Δουλεύοντας… αδιαπραγμάτευτα το 4-4-2, οι βασικοί κανόνες ήταν οι εξής: Η μπάλα κάτω, ταχύτητα και κάθετο ποδόσφαιρο, πίεση αμέσως μόλις χαθεί η μπάλα από τον επιθετικό κιόλας, έμφαση στο ένας εναντίον ενός και στις συνεργασίες των παικτών σε μικρούς χώρους. Τι επιμέρους είδαμε το αναλύει το «AllaboutARIS». 

ΣΑΝΙΑ
Χτύπησε φλέβα χρυσού
Ξεχώριζε στον Πράβετς σαν την μύγα μέσα στο γάλα και όχι μόνο λόγω χρώματος. Στην περίπτωση της μοναδικής ως σήμερα μεταγραφής ξένου παίκτη άνω των 24 ετών, οι κίτρινοι φαίνεται ότι έχουν πέσει διάνα. Ο αφρικανός έχει κλέψει την καρδιά του Καλαιτζίδη αφού και σχετικά γρήγορα προσαρμόστηκε και διαθέτει το πακέτο που θέλει από τον αμυντικό του μέσο. Τρέχει ακατάπαυστα, κόβει και κυρίως παίζει σίγουρα την πρώτη πάσα κάθετα όπως είναι η εντολή του έλληνα κόουτς ενώ δεν διστάζει να πατήσει και περιοχή. «Θα είναι από τους καλύτερους μέσους της κατηγορίας» ισχυρίζεται ο προπονητής του Αρη. 

ΡΕΝΙΑ
Ο νέος ρόλος στην επίθεση
Σε κάθε προετοιμασία τα τελευταία χρόνια κέρδιζε την εμπιστοσύνη των προπονητών του για το ταλέντο του (βλέπε Τσιώλης, Πρόμπιερζ, Αλκαράθ). Στην πορεία κάπου χανόταν στη μετάφραση και στους πολλούς τραυματισμούς. Και φέτος ξεκινά εντυπωσιακά αλλά το πιο σημαντικό και καινοτόμο, σε νέο ρόλο. Ο Καλαιτζίδης, ίσως και από ανάγκη αφού δεν έχει επιθετικούς, τον πήρε από τους εξτρέμ και τον τοποθέτησε στον επίθεση στο 4-4-2 παρτενέρ του Καπνίδη. Μέχρι στιγμής ανταποκρίνεται, σκοράρει και έχει καλές τοποθετήσεις στην περιοχή, κάνοντας αυτά που ζητάει ο προπονητής του. Ζητούμενο για αυτόν είναι η διάρκεια.

ΣΟΥΝΑΣ
Ευθύνες… μεγάλωσαν
Μπορεί να έκλεισε μόλις τα 20 αλλά με δυο χρονιές ήδη στη Σούπερ Λιγκ θεωρείται μπαρουτοκαπνισμένος. Το ταλέντο του ουδείς το αμφισβητεί. Το ίδιο και ο Καλαιτζίδης που ποντάρει πολλά πάνω του και επέμεινε για την παραμονή του. Τον τοποθετεί στα αριστερά της επίθεσης αλλά με εντολή να συγκλίνει και να βγάζει συνεργασίες με τους επιθετικούς λόγω των τεχνικών χαρακτηριστικών του. Φαίνεται να αντιλαμβάνεται τις αυξημένες ευθύνες και το κρίσιμο σταυροδρόμι της καριέρας του και φιλοδοξεί να είναι από τους ηγέτες της προσπάθειας για άνοδο. Χρειάζεται να βοηθήσει και στο σκοράρισμα.

ΓΚΟΛΙΑΣ
Ο…. διπλοθεσίτης
Ο Καλαιτζίδης απόρησε που ο νεαρός καρδιτσιώτης δεν πήρε πέρσι παρά μόνο δυο συμμετοχές στο τέλος και μάλιστα σε παιχνίδια αδιάφορα. «Εχει θέμα αυτό το παιδί» λέει για αυτόν ο έλληνας τεχνικός που αρχικά τον χρησιμοποίησε στη φυσική του θέση στα αμυντικά χαφ, αλλά εσχάτως τον τράβηξε στο κέντρο της άμυνας. Μάλιστα έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την προσαρμογή του και ήδη μέχρι θα έρθουν οι προσθήκες κέρδισε τη θέση δίπλα στον Γιαννίτση. Όπως και να έχει θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για δυο θέσεις στα χέρια του Καλαιτζίδη. 

ΛΕΜΟΝΗΣ
Η ευχάριστη έκπληξη
Οι περισσότεροι περίμεναν ότι ο Αντώνης Τσιάρας θα ήταν ο παρτενέρ του Σανιά στα χαφ. Αθόρυβα όμως ο Καλούδης Λεμονής κέρδισε τη θέση και είναι αυτός που εμπιστεύεται ο προπονητής του. Ο αρχηγός της ομάδας Κ20 πέρσι, αν και επαγγελματίας από το περασμένο καλοκαίρι πέρασε μια χρονιά μεταξύ πρώτης και δεύτερης ομάδας, χωρίς να βρει ούτε λεπτό με τους «μεγάλους» αλλά φέτος που του παρουσιάζεται η ευκαιρία δείχνει αποφασισμένος να την αρπάξει. Δεν ξέρουμε αν θα παραμείνει βασικός όταν θα συμπληρωθεί το ρόστερ, το βέβαιο είναι ότι παιχνίδια θα πάρει φέτος ο 19χρονος.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ
Και πολλοί και καλοί
Για να έχει βλέψεις ανόδου χρειάζεται και ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση. Σε αριθμούς τουλάχιστον ακόμη 8-9 παίκτες αφού από τους νεαρούς δύσκολα θα προωθηθεί κάποιος. Ο Καλαιτζίδης χρειάζεται τουλάχιστον δυο ακόμη στόπερ (ξένος ο ένας), έναν παίκτη να ντουμπλάρει τον Ψυχογιό στο δεξί άκρο, ένα οκτάρι, δυο ακραίους χαφ για να δώσουν στήριγμα σε Σουνά και Σταυρόπουλο και δυο ακόμη επιθετικούς (ο δεύτερος ξένος). Στην πορεία δεν αποκλείεται να προστεθούν κι άλλοι. Πάντως πολλά ποντάρει ο προπονητής του Αρη στην απελευθέρωση των κοινοτικών κάτω των 24 ετών που θα του λύσει τα χέρια.

Προτεινόμενα Άρθρα