Στην κλήρωση ο ΑΡΗΣ αλλά…

από AllAboutARIS

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα για τις ομάδες που συμμετέχουν στη Football League, αφού στις 12.00 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας.

κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα για τις ομάδες που συμμετέχουν στη Football League, αφού στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας και θα μάθουν ποιοι θα είναι οι αντίπαλοί τους στον θεσμό. Επίσης, θα ενημερωθούν για τον τρόπο με τον οποίο θα καταρτιστούν οι όμιλοι για την επόμενη χρονιά.

Μάλιστα, είναι αρκετά πιθανό να υπάρξουν μεγάλες «μάχες», αφού στην κληρωτίδα υπάρχουν μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως ο ΑΡΗΣ (αν και παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δηλώσει συμμετοχή στη Γ` Εθνική), η ΑΕΚ, ο Ηρακλής, η Λάρισα κλπ, που υπόσχονται συναρπαστικές αναμετρήσεις.

Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης συμμετέχουν μόνο οι ομάδες της Β’ Εθνική, και για αυτό τον λόγο θα κληρωθούν 28 ομάδες της κατηγορίας για να ξεχωρίσουν οι 14.

Η κλήρωση θα γίνει ανά όμιλο, δηλαδή θα προκύψουν επτά ζευγάρια ομάδων του Νότου και άλλα τόσα των αντίστοιχων του Βορρά. Βέβαια, πρώτα θα οριστούν οι ομάδες του κάθε ομίλου και στη συνέχεια θα γίνει η κλήρωση.

Στη συνέχεια, οι 14 ομάδες της Football League που θα προκύψουν από το πρώτο γύρο θα κληρωθούν με τις 18 της Σούπερ Λίγκας και θα σχηματιστούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί βάσει γκρουπ δυναμικότητας.

• Στο πρώτο θα ενταχθούν οι οκτώ πρώτοι της περσινής Super League (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Εργοτέλης και Λεβαδειακός).
• Στο δεύτερο γκρουπ θα ενταχθούν οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες που έμειναν στην περσινή Super League (Παναιτωλικός, Πανθρακικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Καλλονή, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Βέροια και Ξάνθη).
• Στο τρίτο γκρουπ θα ενταχθούν σίγουρα οι δύο ομάδες που προβιβάστηκαν φέτος στη Super League (Νίκη Βόλου, Κέρκυρα). Από κει και πέρα, θα συμπληρωθεί με όσες ομάδες της Football League καταφέρουν να προκριθούν.

Αν ανάμεσά τους βρίσκονται ο Απόλλων Σμύρνης και ο ΑΡΗΣ, οι οποίοι υποβιβάστηκαν φέτος, θα μπουν στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, το οποίο θα συμπληρωθεί από τις ομάδες που θα έχουν προκριθεί και είχαν τερματίσει ψηλότερα στην περσινή Football League.

Οι αγώνες στους ομίλους θα είναι μονοί, με γηπεδούχο την ασθενέστερη ομάδα βάσει των γκρουπ δυναμικότητας. Προκρίνονται στην επόμενη φάση οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου.

Στον τρίτο γύρο, από τη φάση των ομίλων, θα προκύψουν 16 ομάδες που θα κληρωθούν μεταξύ τους και θα αναμετρηθούν σε διπλούς αγώνες, οι οποίοι θα συνεχιστούν μέχρι και την ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Όπως έχει ενημερώσει η ΕΠΟ, ο φετινός τελικός θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου 2015 στο Ολυμπιακό Στάδιο, όποιες κι αν είναι οι ομάδες που θα φτάσουν μέχρι το τέλος.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X