"Καμία ευθύνη για την διοίκηση Ειρηνοδικείου»

από AllAboutARIS

Την δική του νομική ερμηνεία δίνει ο διδάκτωρ αθλητικού δικαίου στο θέμα που απασχολεί τον ΑΡΗ εν όψει της αυριανής καταληκτικής ημερομηνίας ανάκλησης της συμμετοχής του από το κύπελλο.

Ο διδάκτωρ αθλητικού δικαίου και εκ των συντακτών του ισχύοντα αθλητικού νόμου, Ανδρέας Μαλάτος, μιλά στην «Αrena Press» και αποκαλύπτει ότι ουδεμία ευθύνη φέρει η διοίκηση πρωτοδικείου για ευθύνες που έχουν προκύψει από αιρετές διοικήσεις.

Αναλυτικά τι αναφέρει για το… φλέγον, όπως έει εξελιχθεί ζήτημα: 
-Διοικητικό σχήμα εγκεκριμένο από Ειρηνοδικείο θα φέρει ευθύνες για πράξεις αιρετών διοικήσεων του παρελθόντος;
«Ο νόμος ορίζει ξεκάθαρα ότι οποιαδήποτε διοίκηση έχει εγκριθεί από Ειρηνοδικείο, ουδεμία ευθύνη φέρει για πράξεις παλαιοτέρων διοικήσεων, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι έχει ευθύνη μόνο για την χρήση της, όσο κι αν αυτή διαρκέσει».

-Όσοι έχουν έννομο συμφέρον από την παραμονή του ΑΡΗ στην Φούτμπολ Λιγκ, έχουν δικαίωμα να κινηθούν νομικά εναντίον τους;
«Σίγουρα είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους, καθώς όταν μία εταιρεία οδηγείται σε λύση τότε τα χρέη βαραίνουν φυσικά πρόσωπα, όμως δεν ξέρω κατά πόσο μία  τέτοια προσπάθεια θα απέδιδε καρπούς. Ο νόμος είναι σαφής και ξεκάθαρος και ορίζει ότι οι μετέχοντες σε διοίκηση πρωτοδικείου ούτε αστική ευθύνη φέρουν, πολλώ δε μάλλον νομική»

-Υπάρχει ενδεχόμενο η νομική υπηρεσία μίας ΦΑΕ να παραχωρήσει έγγραφη εγγύηση ότι δεν μπορούν να ασκηθούν ποινικές ευθύνες σε διοίκηση πρωτοδικείου;
«Δεν μπορώ να αντιληφθώ τον λόγο για τον οποίο θα μπορούσαν κάποια να αιτηθούν μίας τέτοιας εγγύησης. Πως θα γνωμοδοτήσει η νομική επιτροπή, εφόσον δεν γνωρίζει αν η ισχύουσα νομοθεσία μπορεί να διαφοροποιηθεί. Το παν είναι η ερμηνεία του νόμου και μέχρι στιγμής οι άνθρωποι που πιθανόν θα απαρτίσουν ένα διοικητικό σχήμα Ειρηνοδικείου, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη, παρά μόνο για την δική τους χρήση».

Προτεινόμενα Άρθρα