Σε συνεχή άνοδο το γερμανικό ποδόσφαιρο

από AllAboutARIS

Νέα μελέτη της εταιρείας Ernst & Young δείχνει πως οι δύο στις τρείς ομάδες του γερμανικού πρωταθλήματος βρίσκονται σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση

Νέα μελέτη της εταιρείας Ernst & Young δείχνει πως οι δύο στις τρείς ομάδες του γερμανικού πρωταθλήματος βρίσκονται σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση. Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι ομάδες της Μπουντεσλίγκα βλέπουν τα έσοδα τους να ξεπερνούν τα έξοδα.

Ο φετινός μαραθώνιος της Μπουντεσλίγκα ξεκίνησε το τριήμερο που πέρασε. Το γερμανικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε συνεχή άνοδο τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό. Αυτό επιβεβαιώνει με έρευνα της η εταιρεία οικονομικών υπηρεσιών και ελέγχου Ernst & Young, που συγκέντρωσε στοιχεία από 51 ομάδες των τριών κατηγοριών της Γερμανικής Λίγκας.

Από τους 56 επαγγελματικούς συλλόγους μόλις οι 18, δηλαδή το 32%, παρουσίασαν ζημίες την περασμένη σεζόν. Η λειτουργία των υπόλοιπων συλλόγων ήταν κερδοφόρα, με τα κέρδη αρκετών ομάδων να θεωρούνται από τους ερευνητές ως υψηλά.
«Το γερμανικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει γίνει ελκυστικό τόσο από αθλητικής όσο και από εμπορικής πλευράς», ανέφερε η αναλύτρια της EY Κριστίν Ούντερηιτζενμπέργκερ, μία εκ των συντακτών της μελέτης. Ευοίωνο μοιάζει και το μέλλον, με περίπου το 70% των ομάδων να προβλέπουν ακόμα μεγαλύτερα έσοδα την σεζόν 2014/15 και μόνο το 11% να περιμένει μείωση.
Κομβικός παράγοντας για τα μεγαλύτερα έσοδα είναι τα περίπου 710 εκ. ευρώ (57 εκ. περισσότερα από πέρυσι) που θα καρπωθούν οι σύλλογοι για την πώληση τηλεοπτικών και εμπορικών δικαιωμάτων.

Οι ομάδες της Μπουντεσλίγκα έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο επενδυτών, όπως αποκαλύπτει η έρευνα. Εντούτοις, οι διοικήσεις των συλλόγων είναι μοιρασμένες στο αν επιθυμούν επενδύσεις από εξωτερικούς παράγοντες ή όχι.

Προτεινόμενα Άρθρα