Γιατί τελικά Γ΄ και όχι Football League

από AllAboutARIS

Το AllAboutARIS αναλύει τι οδήγησε τους θεσμικούς φορείς στην απόφαση για συμμετοχή του ΑΡΗ στη Γ Εθνική και γιατί δεν κατάφερε να αγωνιστεί στη Football League.

Ο κύβος ερρίφθη. Ο ΑΡΗΣ δήλωσε και τυπικά την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και η επόμενη χρονιά θα τον βρει να πατάει το κουμπί της επανεκκίνησης με την ελπίδα ότι έμαθε από τα λάθη του και σε δυο χρόνια θα επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ απαλλαγμένος από χρέη και όσα τον οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Το AllAboutARIS τώρα που ξεκαθάρισε η κατάσταση αναλύει πως φτάσαμε ως εδώ και γιατί τελικά η Γ΄ Εθνική αποδείχθηκε μονόδρομος.

ΓΙΑΤΙ ΠΆΕΙ Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

Για να επανεκκινήσει: Εδώ και τρία χρόνια ο ΑΡΗΣ χαροπαλεύει έχοντας χάσει κάθε ίχνος διοικητικής και αγωνιστικής αξιοπιστίας με συνέπεια πέρσι να μη αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο κόσμος κουράστηκε από τα νομικά τεχνάσματα και τις ενέσεις που κρατούν τον σύλλογο ζωντανό μεν, διασωληνωμένο δε, και μοιάζει ανακουφισμένος στην προοπτική έστω και αν ζήσει κι αυτό το μαρτύριο να δει την ομάδα του να επιστρέφει σε δυο χρόνια καθαρή σε όλα τα επίπεδα. Κάτι σαν αφού τα… κάναμε έτσι ας το υποστούμε.

Για να απαλλαγεί από τα χρέη: Ο ΑΡΗΣ πέφτει για 21εκ χρέη λογιστικά βεβαιωμένα που με τις ρυθμίσεις μπορεί να γίνουν τα μισά. Καμία σχέση δηλαδή με τα 150εκ της ΑΕΚ που ακολούθησε τον ίδιο δρόμο. Εδώ και δυο χρόνια, ο ΑΡΗΣ καλύπτει τα χρέη του προς Δημόσιο, ΙΚΑ και πρώην παίκτες με προσωρινές διαταγές και αιτήσεις για υπαγωγή στα άρθρα του πτωχευτικού κώδικα.  Έχοντας κάψει πλέον κάθε νομικό χαρτί, το 106ια δεν προχώρησε καν, δεν έχει άλλο τρόπο να απαλλαγεί από τα βαρίδια του παρελθόντος.

Για παραδειγματική τιμωρία: Ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου βλέπει στην επιλογή της Γ΄ Εθνικής και της εκ του νόμου εκκαθάρισης όπου τα χρέη πηγαίνουν στα φυσικά πρόσωπα την παραδειγματική τιμωρία όσων οδήγησαν την ομάδα σε αυτό το σημείο (βλέπε Σκόρδας, Αθανασιάδης κτλ). Είτε γιατί έκαναν απλά κακοδιαχείριση είτε γιατί κατασπατάλησαν έσοδα από τις πετυχημένες ευρωπαϊκές χρονιές του Αρη είτε γιατί απλά κορόιδεψαν τον αγνό κόσμο της ομάδας. «Επιτέλους στον ΑΡΗ κάποια στιγμή πρέπει να τιμωρηθούν οι ένοχοι» υποστηρίζουν οι θιασώτες της άποψης αυτής.

Για να βρεθεί επενδυτής: Η ελπίδα όλων των αρειανών. Να βρεθεί ο άνθρωπος που μετά από χρόνια εκτός από οικονομική σιγουριά και όχι απλά κάνοντας διαχείριση εσόδων, θα δώσει όραμα στον κόσμο. Οσες προσπάθειες και αν έγιναν μέχρι σήμερα σκόνταψαν είτε στα χρέη που δεν ήθελε να φορτωθεί ο εν δυνάμει επενδυτής, είτε στο αρνητικό κλίμα της ομάδας με τις έριδες και αλλεπάλληλα δικαστήρια. Με έναν ΑΡΗ καθαρό όμως και συνάμα ελκυστικό, υπάρχει η αίσθηση ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρουν άνθρωποι με… βαριά πορτοφόλια.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Β΄
Δεν βρήκε έσοδα: Η διοίκηση του Παναγιώτη Στεφανίδη έφτασε στο σημείο πριν από ενάμιση μήνα να υποστηρίξει δημοσίως ότι προσβλέπει σε έσοδα ύψους 3,5εκ ευρώ που μπορεί να φτάσουν τα 4εκ. Μόλις την περασμένη Δευτέρα παραδέχθηκε στην ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων ότι το μάξιμουμ ποσό στο οποίο προσβλέπει είναι 1,5 εκ ευρώ. Ακόμη και ο ΟΤΕ TV που διαφημιζόταν ότι θα δώσει πάνω από 1εκ σε χορηγία, έκανε πίσω προσφέροντας στο τέλος 180.000 ευρώ παραπάνω από τα σίγουρα έσοδα της κεντρικής διαχείρισης.

Δεν υπήρχε ενωτικό κλίμα: Οι λέξεις ομόνοια, σύμπνοια και συσπείρωση είναι λέξεις άγνωστες στο κιτρινόμαυρο λεξιλόγιο. Μικροσυμφέροντα, πολιτική εις βάρος του συλλόγου, πισώπλατα μαχαιρώματα και διάφορες παρατάξεις δημιούργησαν ένα σκηνικό αποτρεπτικό στον οποιονδήποτε σοβαρό να ασχοληθεί με τον ΑΡΗ ή τον κόσμο να αγοράσει διαρκείας. Παράλληλα κατέστησαν απόλυτα… τοξικό περιβάλλον για τους χορηγούς που θα μπορούσαν να προσφέρουν μια ανάσα στη διοίκηση Στεφανίδη και να πείσουν τον κόσμο ότι υπάρχει προοπτική να αγωνιστεί η ομάδα στη Football League χωρίς να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με αφαιρέσεις βαθμών από πρώην παίκτες που έχουν τελεσίδικες αποφάσεις.

Η επιταγή του Διούδη: Παρόλο το αρνητικό κλίμα η διοίκηση κατάφερε και έδωσε με μεταγραφή τον Σωκράτη Διούδη στην βελγική Μπριζ έναντι 250.000 ευρώ που μπορεί να αυξηθεί αν κάνει δέκα συμμετοχές. Αποδείχθηκε ευχή και κατάρα. Ευχή γιατί ήταν ένας αναπάντεχος μποναμάς και κατάρα γιατί δεν μπόρεσε η διοίκηση να τα εισπράξει εγκαίρως για να κάνει μεταγραφές και να λύσει το πρόβλημα ρευστότητας. Αν τα είχε ίσως τώρα να μην μιλούσαμε για τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα από Τρίτη θα παίζει στην Γ΄ Εθνική.

Η μεταγραφική ενίσχυση: Η καλύτερη μεταγραφή ήταν ο Δημήτρης Καλαιτζίδης, Ενας κούκος όμως δεν φέρνει την άνοιξη. Πέρα από την επιτυχία να κρατήσει στην ομάδα Σουνά, Γιαννίτση, Σταυρόπουλο, Τσιάρα την οποία πιστώνεται ο προπονητής, ο Αρης δεν κατάφερε να πείσει παίκτες επιπέδου Σούπερ Λιγκ που θα καθιστούν τον ΑΡΗ ακλόνητο φαβορί στον Βόρειο όμιλο, προσδίδοντας στον κόσμο και την αυτοπεποίθηση άμεσης επανόδου στην Σούπερ Λιγκ καθώς και τις πρώτες επιλογές στους ξένους παίκτες που είχε επιλέξει ο έλληνας τεχνικός.

Προτεινόμενα Άρθρα