Αποκλειστικά δημιούργημα του ίδιου του ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Μόνο μια λύση προοπτικής θα απαλλάξει τον ΑΡΗ από την παρουσία του.

Το να καταλάβει κανείς τι μπορεί να έχει στο μυαλό του ο Λάμπρος Σκόρδας επιχειρώντας να τα βάλει με όλους και με όλα, ειλικρινά ξεπερνάει τη φαντασία ακόμη και σεναριογράφου του Χόλιγουντ. Είναι σαν να προσπαθείς να μεταφράσεις ένα κείμενο στα ιαπωνικά. Μπορείς; Σε καμιά περίπτωση. Αυτό στο οποίο όμως έχουν αρκετοί φίλοι του ΑΡΗ είναι το εξής. Ότι ο Σκόρδας βρίσκει και κάνει. Ότι η δική του επιστροφή στη διοίκηση είναι αποτυχία του ΑΡΗ. Το ότι κάθε τρεις και λίγο τον βρίσκει ο σύλλογος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπροστά του ενώ θα έπρεπε να έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, είναι απόλυτη ευθύνη του οργανισμού που λέγεται ΑΡΗΣ. Των παραγόντων του κυρίως που αποτελούν τις εκάστοτε διοικήσεις του ερασιτέχνη, της ΚΜΑ και της ΠΑΕ. Ανθρώπων που είτε δεν έχουν το παραγοντικό ανάστημα να τα βάλουν μαζί του είτε είναι άσχετοι είτε ακόμη-ακόμη και επικίνδυνοι.

Αυτά βλέπει και παίρνει θάρρος. Τις παραλείψεις, τα λάθη και τις αστοχίες εκμεταλλεύεται και επιστρέφει στο προσκήνιο κάθε φορά χωρίς φυσικά να έχει να προτείνει καμία ρεαλιστική λύση. Ο ΑΡΗΣ τον ανέδειξε, ο ΑΡΗΣ τον εξέθρεψε, τον έκανε αυτό που είναι σήμερα και δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτόν. 

Αν υπήρχε πραγματικά ένας χαρισματικός παράγοντας, με όραμα, γνώση, ικανότητες, καλούς και εξειδικευμένους σε κάθε τομέα συνεργάτες που θα έπειθε τον κόσμο ότι βρέθηκε επιτέλους ένας άνθρωπος γύρω από τον οποίο θα μπορούσαν να συσπειρωθούν και με την δική τους παρουσία θα αποτελούσαν το καλύτερο ανάχωμα, κανένας Σκόρδας δεν θα έβρισκε χώρο να παρεισφρήσει και να κάνει τα δικά του. Όσο δεν βρίσκεται ο άνθρωπος αυτός, ο Σκόρδας θα παραμένει ο εφιάλτης του ΑΡΗ, και φυσικά θα τον παρασέρνει στους δρόμους που θέλει αυτός. Της μιζέριας, της εσωστρέφειας, της μηδαμινής προοπτικής.

Η διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά έχει πραγματικά καταφέρει να εξαγριώσει πολύ κόσμο και να τον συσπειρώσει. Και αυτό πέρα από κάθε νομικό όπλο κατάρριψης της απόφασης του ειρηνοδικείου, είναι ίσως η μεγαλύτερη ελπίδα για τον ΑΡΗ αυτή τη στιγμή εν όψει της εκδίκασης της αίτησης ανάκλησης σε λίγη ώρα στο δικαστήριο..

Προτεινόμενα Άρθρα