Στα χέρια Ρώσων ο Ερυθρός Αστέρας

από AllAboutARIS

Ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom φέρεται έτοιμος να αγοράσει τον Ερυθρό Αστέρα του Βελιγραδίου σε ένα deal που θα φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του σερβικού τύπου.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, η εταιρεία, που από το 2010 είναι ο βασικός χορηγός του Αστέρα, επιθυμεί να γίνει το απόλυτο αφεντικό της ομάδας επεκτείνοντας το ποδοσφαιρικό της χαρτοφυλάκιο, στο οποίο κυριαρχέι η Ζενίτ, ενώ ως χορηγούμενοι βρίσκονται η Σάλκε, η Τσέλσι και το Τσάμπιονς Λιγκ. Η φημολογούμενη συμφωνία περιλαμβάνει και τη διάσημη έδρα των «ερυθρόλευκων», το 55.000 θέσεων Μαρακανά.

Ο ενεργειακός κολοσσός θα κληθεί να πληρώσει 40 εκατ. ευρώ στο σερβικό κράτος, στο οποίο ανήκει ο σύλλογος, 20 εκατ. στο δήμο του Βελιγραδίου, ιδιόκτητης του γηπέδου, και άλλα 40 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή των χρεών. Τα χρέη αυτά ήταν και ο λόγος για τον οποίο η ομάδα δεν κατάφερε να πάρει φέτος άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αν και πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Στις αρχές Αυγούστου ο Υπουργός Νεολαίας και Άθλησης της Σερβίας, Βάνια Ουντόβισιτς, είχε αποκαλύψει πως η κυβέρνηση της χώρας είχε αποφασίσει την «αποκρατικοποίηση» των δύο μεγάλων ομάδων της χώρας, του Αστέρα και της Παρτιζάν.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα είδηση που αν τελικά επιβεβαιωθεί θα αλλάξει ριζικά το μέλλον της σερβικής ομάδας.

Προτεινόμενα Άρθρα