Αμείβονται πλουσιοπάροχα οι βαυαροί

από AllAboutARIS

Οι αποδοχές των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού τιμ της Μπάγερν Μονάχου υπολογίζονται στα 180 εκατ. ευρώ, κάνοντας το φετινό ρόστερ το ακριβότερο στην ιστορία του συλλόγου και κατ’ επέκταση ολόκληρης της χώρας.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η γερμανική Bild, το κόστος των 180 εκατ. ευρώ είναι κατά 30 εκατ. ευρώ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της ομάδας που το 2012-13 σάρωσε όλους τους τίτλους σε Γερμανία και Ευρώπη. Στα επίσημα οικονομικά στοιχεία της ποδοσφαιρικής εταιρείας για εκείνη την χρονική περίοδο αναφέρεται ως κόστος για τους εξωαγωνιστικούς μισθούς (Διευθυντές, Αξιωματούχοι, Στελέχη και 450 υπάλληλοι) το ποσό των 50 εκατ. ευρώ, ενώ για τους συνολικούς μισθούς 202,8 εκατ. ευρώ. Άρα όσοι βρίσκονταν στην αγωνιστική ομάδα καρπώθηκαν 152,8 εκατ. ευρώ.

Ας γυρίσουμε, όμως, πίσω στην φετινή ποδοσφαιρική χρονιά. Οι Ριμπερί, Λαμ και Γκέτσε είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές των «Βαυαρών» με 12 εκατ. ευρώ ετησίως. Στην αμέσως επόμενη βαθμίδα βρίσκονται οι Μύλερ, Σβαϊνστάιγκερ και Νόιερ με ετήσιες αποδοχές 10 εκατ. ευρώ. Από αυτούς, οι Λαμ, Μύλερ και Νόιερ ανανέωσαν πρόσφατα τα συμβόλαια τους, ενώ νέα συμβόλαια με καλύτερες αποδοχές υπέγραψαν και οι Μπόατενγκ (6 εκατ.), Αλάμπα (7 εκατ.) και Ντάντε (4,5 εκατ.).

Όλοι αυτοί είναι ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στην ομάδα και κατά την μαγική χρονιά του τρεμπλ. Πάμε τώρα στους νέους και την οικονομική διαφορά σε σχέση με όσους υπήρχαν τότε στον σύλλογο, πάντα με βάση όσα αναφέρει η Bild. Ο Πέπε Ρέινα αμείβεται καλύτερα από τον τότε τρίτο τερματοφύλακα Λούκας Ράεντερ. Ο Τιάγκο Αλκάνταρα παίρνει σίγουρα περισσότερα από τον Εμρέ Τσαν, ο νεοαποκτηθείς Αλόνσο περισσότερα από τον Λουίς Γκουστάβο, ο Λεβαντόβσκι περισσότερα από τον Μάριο Γκόμεζ και δεν θέλει ούτε συζήτηση πως ο Γκέτσε καρπώνεται περισσότερα από τον Ανατόλι Τίμοτσουκ.

Ακόμα και στον πάγκο της ομάδας, οι νέοι ειδικοί συνεργάτες που έχει επιλέξει ο Γκουαρντιόλα είναι πολύ ακριβότεροι από το τιμ του Χάινκες. Όλα αυτά δεν σημαίνει πως η Μπάγερν γίνεται αυτόματα το φαβορί για να κάνει και πάλι το τρεμπλ, αλλά είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα πως ο σύλλογος έχει θέσει πάρα πολύ ψηλά τον πήχη και η διοίκηση δεν λογαριάζει τα χρήματα μπροστά στην δημιουργία της ομάδας που ζητά ο προπονητής.

Προτεινόμενα Άρθρα