Η «τραγωδία» των Ελπίδων

από AllAboutARIS

Η Εθνική Ελπίδων έκανε αυτό που έπρεπε από την πλευρά της κόντρα στην Πολωνία αλλά λογάριαζε χωρίς τη Σουηδία.

Δύο παιχνίδια πραγματικά θρίλερ έγιναν στον προκριματικό όμιλο της Ελλάδας για το Euro. Η Εθνική Ελπίδων ήθελε νίκη κόντρα στην Πολωνία με δύο γκολ διαφορά, κάτι το οποίο κατάφερε, κερδίζοντας με 3-1. Το παιχνίδι στην Κατερίνη ήταν μάλιστα στο 1-1 μέχρι το 88’. Σε εκείνο το σημείο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Γιαννιώτας έκανε το 2-1 και ο ίδιος παίκτης στο 90+3’ έκανε το 3-1, πετυχαίνοντας το στόχο της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα το άλλο ματς ανάμεσα στη Σουηδία και την Τουρκία, θέλαμε να λήξει ισόπαλο, για να πάρουμε την πρώτη θέση και να προκριθούμε στα μπαράζ. Οι Σουηδοί ήταν μπροστά με 3-1, ωστόσο οι Τούρκοι με δύο γκολ στο 84’ και το 86’ έφεραν το ματς στα μέτρα της Ελλάδας.

Όταν ο Γιαννιώτας πέτυχε το 3-1 όλοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, ωστόσο δευτερόλεπτα αργότερα (στο 90’+2’, το ματς της Ελλάδας ήταν λίγο πιο μπροστά) οι Σουηδοί έκαναν το 4-3 και  τα χαμόγελα μετατράπηκαν σε κλάματα. Το δικό μας παιχνίδι έληξε αμέσως μετά το γκολ του Γιαννιώτα και οι παίκτες έγιναν ένα κουβάρι, πανηγυρίζοντας.

Ο Τριανταφυλλόπουλος πήγε στον προπονητή του, τον Κώστα Τσάνα, που είχε μάθει τα δυσάρεστα από τη Σουηδία και όταν τα πληροφορήθηκαν όλοι οι διεθνείς το σοκ ήταν ισχυρό.

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (85΄ Γιαννιώτας), Μαυρίας (71΄ Μπακασέτας), Λαγός, Βέλλιος, Καρέλης, Μπουχαλάκης (62΄ Μπούζας).
ΠΟΛΩΝΙΑ: Σούμσκι, Γιανίτσκι, Ντζβίνιελ (81΄ Λεβαντόφσκι), Καμίνσκι, Σράπεκ, Βζίλεκ, Ζίρο, Μπερεζίτσκι, Νταβίντοβιτς, Παβλόβσκι (76΄ Γκόλα), Πρζίμπιλκο.

Προτεινόμενα Άρθρα