Καινούργιο γήπεδο για Λα Κορούνια

από AllAboutARIS

Η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια ετοιμάζει το πιο μοντέρνο και…παραλιακό στάδιο στην Ισπανία, αφού δεν την χώρα το ιστορικό «Ριαθόρ», το οποίο χρησιμοποιεί από το 1944, αλλά είχε ανακαινισθεί για το Μουντιάλ του 1982.

Για τον σκοπό αυτό η «βασίλισσα» της Γαλικίας, έχοντας και την βοήθεια πολλών παραγόντων της περιοχής, όπως και των υπεύθυνων της επαρχίας της Γαλικίας, αφού αναζήτησε με τους διοικούντες της και την καλύτερη δυνατή λύση, για τον χώρο που είναι τώρα το Στάδιο «Ριαθόρ», βρήκε την καλύτερη…στην παραλία.
Εκεί στην προέκταση των βράχων, στις νησίδες που σχηματίζουν, πριν από την μαγευτική παραλία του Ριαθόρ (όπως στην Μπαρτσελονέτα και στην αντίστοιχη του Σαν Σεμπαστιάν), στην άλλη πλευρά του λόφου, όπου βρίσκεται το άγαλμα του Ηρακλή, θα κατασκευάσει το ολοκαίνουργιο στάδιο (φωτό), χωρητικότητας 45.000 θεατών, που θα έχει και τόνους θάλασσας, αφού θα βρέχεται από τα κύματα του λιμανιού.

Το ιστορικό «Ριαθόρ», όπου μεγαλούργησε η Λα Κορούνια του Μπεμπέτο, του Ντονάτο, του Τζαλμίνια και του Μάουρο Σίλβα, αλλά και του Βίκτορ, του Τριστάν, του Βαλερόν, του Παουλέτα και του Μακάϊ, του μεγάλου Ριβάλντο φυσικά, που πήρε το πρωτάθλημα Ισπανίας του 2000, με προπονητή τον Ιρουρέτα και άλλα δύο κύπελλα μέσα στην δεκαετία του ΄90, με μεγάλους προπονητές, όπως ο Αρσένιο Ιγκλέσιας, θα δοθεί για εκμετάλλευση στον Δήμο και για αξιοποίησή του, μαζί με το παρακείμενο κλειστό από το Πανεπιστήμιο της πόλης.

Ο σχεδιασμός είχε ξεκινήσει από τον διάσημο αρχιτέκτονα Πίτερ Αϊσμαν, αλλά την χορηγία και την κατασκευή του έχει αναλάβει γνωστή εταιρεία που παράγει κι εξάγει μπύρες και κρασιά από την Γαλικία. Θα θυμίζει το εν λόγω νέο Στάδιο, όπως φαίνεται και το Ολυμπιακό της Σεβίλλης, που έχει κατασκευαστεί στο νησάκι «Ισλα ντε λα Καρτούγια», που είναι στην μέση του ποταμού Γουαδαλκιβίρ. Υπολογίζεται σε δύο χρόνια νάναι έτοιμο.

Με τα μοντέρνα σχέδια και το ιστιοπλοϊκό κέντρο που είναι στην περιοχή θα αξιοποιηθεί δεόντως, ώστε να κάνει και η Λα Κουρούνια τους αγώνες της και διεθνείς μάλιστα, όπως γίνεται στο Σανταντέρ και στο Σαν Σεμπαστιάν πιο βόρεια, στην περιοχή του Βισκαϊκού κόλπου.

Προτεινόμενα Άρθρα