Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα

από AllAboutARIS

Ο χρόνος κυλάει υπέρ του ΑΡΗ αλλά συνάμα χρειάζεται άμεσα μεταγραφές με παίκτες ποιότητας.

Ο ΑΡΗΣ μπήκε κόντρα στην Καστοριά σε μια εντελώς άγνωστη για αυτόν ποδοσφαιρική πραγματικότητα αρχίζοντας τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, με μια αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση. Να ανέβει αμέσως στη Football League και παράλληλα κατά τη διάρκεια της σεζόν να δουλεύει πάνω σε δυο άξονες. Την δημιουργία των βάσεων για την ομάδα της Football League και της ανεύρεσης ενός πανίσχυρου επενδυτή.  Για το πρώτο τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν η επιλογή της συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική γινόταν νωρίτερα και όχι τελευταία στιγμή.

Τότε θα δινόταν ο χρόνος στον προπονητή και αυτόν που θα αναλάμβανε το τμήμα να επιλέξουν τους μεταγραφικούς στόχους δίχως να έχουν την πλάτη στον τοίχο και φυσικά περιορισμένες επιλογές, ειδικά στους ξένους ποδοσφαιριστές. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω ασφαλώς αλλά αυτή η καθυστέρηση είναι λογικό να προκαλέσει κάποιες αστοχίες στον σχεδιασμό που γίνεται αργοπορημένα και φυσικά να έχει επίπτωση στην εικόνα της ομάδας. Μόνο και μόνο που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής ο παίκτης ραχοκοκαλιά της ομάδας, ο Σίντι Σανιά δημιουργείται  αυτομάτως μια αγωνιστική αρρυθμία στην ενδεκάδα.

Ο Αρης έστω και με ελλιπές ρόστερ και προετοιμασία που διακόπηκε για μια ολόκληρη εβδομάδα έδειξε σε ένα μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού ότι ο χρόνος κυλάει υπέρ του. Βέβαια ο αντίπαλος ήταν χαμηλής δυναμικότητας και εκτός έδρας ειδικά ο ΑΡΗΣ θα χρειαστεί περισσότερες λύσεις όμως η ομάδα που φτιάχνει ο Καλαιτζίδης δείχνει να βαδίζει στο σωστό δρόμο.

Στο ξεκίνημα με τις προσθήκες να συνεχίζονται η ομάδα θα φτιάχνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αυτό μπορεί να σημαίνει και βαθμολογικές απώλειες που ενδέχεται να φέρουν γκρίνια. Ταυτόχρονα θα χρειαστεί και ένα διάστημα μέχρι οι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ να συνηθίσουν τις ιδιαιτερότητες της κατηγορίας και της αντιμετώπισης που θα τύχουν. Δεν πρόκειται κανείς να τους περιμένει με το κόκκινο χαλί. Το αντίθετο. Όλοι θα θέλουν να κερδίσουν τον ΑΡΗ.

Όλα αυτά δεν αποτελούν δικαιολογίες που δίνουν άλλοθι. Συνθέτουν όμως μια πραγματικότητα που επιβάλει μια περίοδο χάριτος στην ομάδα μέχρι να μπουν όλα τα μεταγραφικά αποκτήματα στο χορτάρι.

Προτεινόμενα Άρθρα