Το «απόλυτο» ο Άγιαξ, πεντάρα της Ντόρτμουντ σε Μπεσίκτας

από AllAboutARIS

Ο Αγιαξ έκανε το απόλυτο στον όμιλο μετά το 4-2 απέναντι  στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η Ντόρτμουντ, διέλυσε με 5-0 στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» την τραγική Μπεσίκτας και θα συνεχίσει στο Europa League.

Αγιαξ-Σπόρτινγκ 4-2
Ο Αγιαξ ξεκίνησε δυνατά και στο 8’ ο Μπαγκάτσα ανέτρεψε τον Αλέ μέσα στην περιοχή της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ο ίδιος ο παθών το εκτέλεσε για το 1-0. Τα «λιοντάρια» απάντησαν άμεσα και ισοφάρισαν στο 22’, όταν ο Ταμπάτα έκανε τη σέντρα και Νούνο Σάντος με κοντινή προβολή από τα αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, απαντώντας στην ευκαιρία του Μπέργκις στο 17’. Ο «Αίαντας» απάντησε με ευκαιρίες με τους Σούιρους, Αντονι και Μαρτίνες. Στο 41΄, όμως, προηγήθηκε 2-1 με το πλασέ του Αντονι μέσα στην περιοχή.

Ο Αγιαξ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και προηγήθηκε στο 58΄στο 2-1, όταν, μετά από ωραίο συνδυασμό των συμπαικτών του, ο Σούιρους έδωσε στον Νέρες και αυτός με πλασέ από τα αριστερά, σκόραρε. Στο 62΄, ο Μπέργκις έκανε το 4-1.  ενώ στο 78’, ο Ταμπάτα διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Ντόρτμουντ-Μπεσίκτας 5-0
Η Ντόρτμουντ ήταν κυρίαρχος απέναντι στην Μπεσίκτας και προηγήθηκε στο 29’  με τον Μάλεν.  Στο 43’, ο Ουέλιγκτον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Νταχούντ, αποβλήθηκε και ο Ρόις εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 2-0.

Στο 53’, ο Ρόις πλάσαρε εύστοχα για το 3-0, στο 68’, ο Σουλτζ σέντραρε για τον Χάαλαντ και έκανε το 4-0 ενώ το 5-0 διαμόρφωσε ο Νορβηγός στο 81ο λεπτό.

Βαθμολογία:

Αγιαξ 18
Σπόρτινγκ 9
Ντόρτμουντ 9
Μπεσίκτας 0

Προτεινόμενα Άρθρα