Πέντε σπουδαία ιστορικά παιχνίδια

από AllAboutARIS

Η ιστορία του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ είναι τεράστια και δεν μπορεί να ξεχαστεί από κανέναν σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται η ομάδα.

Εκτός απο την Ατλέτικο Μαδρίτης στης 16 Σεπτεμβρίου ο ΑΡΗΣ έχει πάιξει και άλλα σημαντικά ευρωπαϊκά παιχνίδια στο παρελθόν. Το επίσημο σάιτ της ποδοσφαιρικής ομάδα θυμάται. Αναλυτικά:

“Στο μεγάλο ευρωπαϊκό ταξίδι της ομάδας μας υπάρχουν βραδιές, σε βάθος χρόνου, που έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη μας.

Παιχνίδια, με αντιπάλους σπουδαία ευρωπαϊκά κλαμπ, τα οποία συνδυάστηκαν με ιστορικές επιτυχίες για τον ΑΡΗ.

Πέντε από αυτά τα μεγάλα ευρωπαϊκά βράδια της ομάδας μας καταγράφηκαν σαν σήμερα, στις 16 Σεπτεμβρίου.
Ο ΑΡΗΣ, μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebοok, σας θυμίζει τις πέντε αυτές ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, σαν σήμερα, στις 16 Σεπτεμβρίου 1964, ο ΑΡΗΣ υποδέχτηκε την Ρόμα. Στο κατάμεστο, από 45.000 Αρειανούς φιλάθλους, Καυτανζόγλειο, στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας του, η ομάδα μας αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0.

Έξι χρόνια αργότερα, στις 16 Σεπτεμβρίου 1970, αντιμετώπισε την Τσέλσι στο ίδιο γήπεδο. Ο ΑΡΗΣ, ως κάτοχος του Κυπέλλου Ελλάδας, αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με την αγγλική ομάδα, η οποία μετέπειτα κατέκτησε το τρόπαιο (Κύπελλο Κυπελλούχων). Να σημειωθεί ότι στον αγώνα με την Τσέλσι έγινε ρεκόρ εισιτηρίων σε παιχνίδι ευρωπαϊκών διασυλλογικών αναμετρήσεων τόσο του ΑΡΗ όσο και του Καυτανζογλείου (42.103).

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας φτάνουμε στο 1981 όταν ο ΑΡΗΣ υποδέχτηκε στο γήπεδο Χαριλάου την Σλιέμα από την Μάλτα. Μπροστά σε 15.000 κόσμο κέρδισε με το ευρύ 4-0, σε μια από τις πιο παραγωγικές ευρωπαϊκές βραδιές της ομάδας μας.

Δεκαοχτώ χρόνια αργότερα, σαν σήμερα, ο ΑΡΗΣ αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Ελβετίας Σερβέτ, στο κατάμεστο από 25.000 κόσμο γήπεδο Χαριλάου. Το παιχνίδι τελείωσε 1-1, αλλά στη συνέχεια η ομάδα μας απέκλεισε τους Ελβετούς, κερδίζοντας 2-1 στη Γενεύη.

Για να φτάσουμε στη μαγική βραδιά της 16ης Σεπτεμβρίου του 2010, όπου ο ΑΡΗΣ, σ’ ένα ιστορικό παιχνίδι, στο ασφυκτικά γεμάτο από 30.000 κόσμο Κλεάνθης Βικελίδης, υποχρέωσε την υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης Ατλέτικο Μαδρίτης, να φύγει ηττημένη -όπως και πολλές άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες- από το «απόρθητο κάστρο» με το «φτωχό» -έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς- 1-0″.

Προτεινόμενα Άρθρα