Μόνο ΑΡΗΣ, Ρεάλ και… Ολυμπιακός!

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ είναι η μοναδική ομάδα που τα πέτυχε μέσα στην έδρα των "Ροχιμπλάνκος".

Μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές του νίκες πανηγύρισε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τρίτης στο «Γ.Καραϊσκάκης», κόντρα στην περσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ. Το να βάζεις άλλωστε τρία γκολ σε μία από τις καλύτερες -αν όχι την κορυφαία- άμυνα στην Ευρώπη, μόνο απλή υπόθεση δεν είναι και σίγουρα όχι συνηθισμένο.

Παρ` όλα αυτά για μία ακόμα φορά οι Μαδριλένοι τα είδαν… σκούρα απέναντι σε ελληνική ομάδα, αφού υπάρχει και το… πικρό -για τους ίδιους- παρελθόν με τον Άρη. Τι σχέση ωστόσο μπορεί να έχουν οι «κίτρινοι» με τον Ολυμπιακό και τη… Ρεάλ Μαδρίτης; Αυτές οι τρεις ομάδες είναι οι μοναδικές που την τελευταία τετραετία έχουν βάλει στην Ατλέτικο τρία (ή περισσότερα) γκολ στην Ευρώπη, είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε στο Γιουρόπα Λιγκ!

Βέβαια η «βασίλισσα» χρειάστηκε 120 λεπτά παιχνιδιού για να σημειώσει τα τέσσερα γκολ στη συμπολίτισσά της στερώντας της παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα την ευρωπαϊκή κούπα τον περασμένο Μάιο κι ενώ ο Άρης είναι η μοναδική εκ των τριών που το πέτυχε μέσα στο άντρο των «ροχιμπλάνκος», με εκείνο το αλησμόνητο διπλό πρόκρισης επί της κατόχου -τότε- του Γιουρόπα Λιγκ στη 1 Δεκεμβρίου του 2010, την οποία κι άφησε εκτός συνέχειας!

Το πλέον εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι από εκείνη τη σεζόν (2009-10) μέχρι και το χθεσινό παιχνίδι στο φαληρικό γήπεδο,  η Ατλέτικο έχει γνωρίσει μόλις οχτώ ήττες σε σύνολο 46 ευρωπαϊκών αγώνων και οι τρεις εξ αυτών είχαν χρώμα… ελληνικό! Φυσικά πρόκειται για τον Ολυμπιακό και τον Άρη, ο οποίος μάλιστα είναι η μοναδική ομάδα σε αυτό το διάστημα που κέρδισε δις τους Μαδριλένους, αφού την ίδια χρονιά του διπλού στο «Βιθέντε Καλντερόν», είχε επικρατήσει με 1-0 στο «Κλ. Βικελίδης», παιχνίδι που διεξήχθη σαν χθες (16/9/2010) πριν από τέσσερα χρόνια! Σίγουρα άσχημο deja vu για την πρωταθλήτρια Ισπανίας…

Όσο για τις υπόλοιπες πέντε ήττες της Ατλέτικο σε αυτή την τετραετία, ήταν από τις Ουντινέζε (2-0), Ακαδέμικα (2-0), Πλζεν (1-0) και Ρούμπιν (0-2), με τους Ρώσους να είναι οι μοναδικοί μαζί με τον Άρη που τη νίκησαν εκτός έδρας!

Από αυτά τα 46 ματς, τα 13 ήταν για το Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας απολογισμό 9-2-2 και τα υπόλοιπα 33 στο Γιουρόπα Λιγκ, με την επίδοσή της να είναι 24-3-6.

Προτεινόμενα Άρθρα