Ο ΟΦΗ αποδεικνύει γιατί λύση…99 δεν υπήρχε για τον ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Αν η διοίκηση Σκόρδα έμενε στην ομάδα και προχωρούσε το πλάνο…προστασίας μέσω 99, τότε και του χρόνου ο ΑΡΗΣ θα ήταν χωρίς αδειοδότηση, όπως ξεκάθαρα προκύπτει από την απόφαση της ΕΠΟ για τον ΟΦΗ.

Αν η διοίκηση Σκόρδα έμενε στην ομάδα και προχωρούσε το πλάνο…προστασίας μέσω 99, τότε και του χρόνου ο ΑΡΗΣ θα ήταν χωρίς αδειοδότηση, όπως ξεκάθαρα προκύπτει από την απόφαση της ΕΠΟ για τον ΟΦΗ.

Όπως έγινε γνωστό σε ανάκληση της άδειας συμμετοχής του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα η οποία συνεπάγεται περιορισμό μεταγραφών προχώρησε προ ημερών το πειθαρχικό όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Η απόφαση δεν ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ σε αντίθεση με την πρακτική που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο ΟΦΗ εξασφάλισε τον περασμένο Μαϊο άδεια για τη σεζόν 2014 – 15 και έκανε ανεμπόδιστα μεταγραφές. η επιτροπή της ΕΠΟ κινήθηκε βάσει του άρθρου 14 του κανονισμού αδειοδότησης το οποίο στο άρθρο 4 προβλέπει ότι η άδεια μπορεί να ανακληθεί αν οποιαδήποτε από τις προϋποθέσεις για την έκδοσή της δε συνεχίζει να ικανοποιείται και αν ο αδειοδοτημένος παραβιάσει οποιεσδήποτε από τις υποχρεώσεις του προβλέπονται από τον κανονισμό αδειοδότησης ομάδων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η ανάκληση οφείλεται α) στην προσφυγή του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια προκειμένου να υπαχθεί στον «πτωχευτικό κώδικα» συμπεριλαμβάνοντας και οφειλές σε ποδοσφαιριστές που έχουν τελεσιδικήσει στα όργανα της ΕΠΟ και β) στο ότι οι αποφάσεις των οργάνων της ΕΠΟ δεν τηρούνται από την πλευρά της κρητικής ΠΑΕ και οι ποδοσφαιριστές φέρονται να έχουν ζητήσει ενεργοποίηση ποινών (μη ορισμό αγώνα, αφαίρεση βαθμών).

Η υπόθεση για την οποία έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή συζητείται στις 26/9 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

Στο τελευταίο ΔΣ της Super League συζητήθηκε όσον αφορά στον ΟΦΗ και τον Πανιώνιο η ενεργοποίηση του άρθρου 35 του ΚΑΠ που προβλέπει αποβολή από το πρωτάθλημα για όσο διαρκεί η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.

Την Πέμπτη 18/9 συζητείται στην Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης η έφεση του ΟΦΗ κατά της απόφασης ανάκλησης.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον ΟΦΗ η διατήρηση της ποινής θα οδηγήσει σε περιορισμό μεταγραφών τον Ιανουάριο.

Τέλος πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο πρώην παίκτες της ομάδας, οι Δασκαλάκης και Φραγκουλάκης προσέφυγαν στην αρμόδια επιτροπή ζητώντας τα δεδουλευμένα.   

Προτεινόμενα Άρθρα