«Οι φανέλες δεν κερδίζουν τα παιχνίδια»

από AllAboutARIS

Ο Ελληνας τεχνικός τόνισε πως ο ΑΡΗΣ πρέπει να ενισχυθεί άμεσα με παίκτες που θα σηκώσουν την ομάδα στις πλάτες τους.

Στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS on Air» φιλοξενήθηκε ο Ανδρέας Παντζιαράς. Ο Ελληνας τεχνικός σχολίασε τη χθεσινή εμφάνιση του ΑΡΗ, τόνισε ότι η ομάδα χρειάζεται μεταγραφές, ενώ σημείωσε ότι ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το χθεσινό παιχνίδι: «Ηταν μια κάκιστη εμφάνιση. Σε κανένα σημείο δε μπορούσε κανείς να πιστέψει ότι θα πάρει ο ΑΡΗΣ έστω και το βαθμό. Ισως να είναι θετικό που η σφαλιάρα ήρθε τώρα, για να τρέξουν καταστάσεις, για το μεταγραφικό και όχι μόνο. Επίσης, θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μια προσαρμογή στα δεδομένα της κατηγορίας. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να γίνει πανέτοιμος για να αντεπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις της κατηγορίας. Ο στόχος του είναι μονόδρομος και πρέπει να τα καταφέρει».

Για το γεγονός ότι κανείς δεν περίμενε το χθεσινό αποτέλεσμα: «Επειδή το έχω ζήσει και σαν προπονητής στην Καλαμαριά και τον Πνασερραϊκό, οι φανέλες δε μπορούν να κερδίσουν. Θέλω να πιστέψω ότι ήταν ια κάκιστη παρένθεση. Απλά ξέροντας την κατηγορία, δεν βγαίνει ποτέ μια ομάδα τρένο. Όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ο ΑΡΗΣ είναι το όνομα της κατηγορίας, δεν υπάρχουν μεγαθήρια και σίγουρα δε μπορεί να συγκριθεί με τον Πανσερραϊκό ή την Καβάλα. Όμως πρέπει να το δείξει και μέσα στο γήπεδο και το θέμα είναι αν είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία».

Για το αν χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα: «Είναι ολοφάνερο ότι χρειάζονται ποδοσφαιριστές ηγέτες που θα πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους. Υπάρχει ταλέντο, αλλά είναι δύσκολα τα νέα παιδιά να αντεπεξέλθουν σε δύσκολες συνθήκες. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα πρέπει να εξελιχθούν άμεσα, για να έρθουν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά».

Για το πώς αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι τον ΑΡΗ: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχει ο αντίπαλος, και εδώ πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Καμπανιακό γι αυτό που έδειξε. Για τους αντίπαλους το παιχνίδι με τον ΑΡΗ είναι το παιχνίδι της χρονιάς. Ο ΑΡΗΣ από την πλευρά του πρέπει να βλέπει κι αυτός σαν τελικούς τα παιχνίδια.Οι αντίπαλοι εύχονται να ήταν στη θέση των παικτών του ΑΡΗ και λένε γιατί αυτοί, και όχι εμείς».

Για τα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια: «Όταν είσαι ΑΡΗΣ μπαίνεις στο γήπεδο και επιβάλλεις το ρυθμό σου. Απλά πράγματα. Το κακό είναι ότι έδωσαν ελπίδα, στη μικρή ελπίδα που έχει αντίπαλος όταν παίζει μαζί τους. Στην έδρα του ο ΑΡΗΣ κανείς δε θα έχει ελπίδα. Το θέμα είναι εκτός τι γίνεται στις ιδιαίτερες συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν».

Για τον προπονητή του ΑΡΗ: «Εχω πίστη στον Δημήτρη Καλαίτζίδη, στη δουλειά του, και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα μετά τη χθεσινή εμφάνιση».

Για το γεγονός ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές ήταν χθες κατώτεροι των προσδοκιών: «Κάποια παιδιά έδειξαν καλά δείγματα σαν ρολίστες και όχι σαν πρωταγωνιστές τις προηγούμενες σεζόν. Αναφέρομαι στους Σουνά, Γιαννίτση και Σταυρόπουλο και δεν είναι κακό να τους λέμε ονομαστικά. Αυτά τα παιδιά είχαν άλλο ρόλο, και πλέον πρέπει να σηκώσουν τον ΑΡΗ. Η κατηγορία λοιπόν, αποτελεί κριτήριο πλέον γι αυτούς, έτσι ώστε να αποδείξουν τι μπορούν να γίνουν με πράξεις».

Προτεινόμενα Άρθρα