Ο Γενάρης δεν είναι μακριά

από AllAboutARIS

Το βάρος στο σκάουτινγκ, η αναγκαία προεργασία και η διοικητική ηρεμία που θα προσελκύσει πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές.

Η μεταγραφική ενίσχυση ολοκληρώθηκε με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταμάτησε η δουλειά στο κομμάτι αυτό. Μπορεί να ήρθαν επτά παίκτες τον Σεπτέμβριο, αλλά δεν εγγυώνται σε καμία περίπτωση ότι ο ΑΡΗΣ θα πάει τραίνο ως τον Γενάρη αφού όσοι ήρθαν δεν ήταν οι αρχικοί στόχοι. Προέκυψαν στην πορεία όταν πλέον δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βοηθήσουν. Μπορεί να αποδειχτούν και πιο χρήσιμοι στην πορεία. Να… κουμπώσουν πιο εύκολα και πιο γρήγορα στην κατηγορία και να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

Όπως και να έχει πάντως μια αμφιβολία υπάρχει στις τάξεις του κόσμου για το επιτυχές του εγχειρήματος που είναι ασφαλώς, να είναι ο ΑΡΗΣ όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πρώτη θέση της βαθμολογία πριν την διακοπή των Χριστουγέννων, αμφιβολία που πηγάζει από το γεγονός ότι ακόμη η ομάδα δεν έχει πείσει.

Ο ΑΡΗΣ είναι υποχρεωμένος από τώρα να αναζητεί τους παίκτες που θα στελεχώσουν την ομάδα τον Γενάρη και θα προστεθούν στους Σανιά, Νλουντούλου και Κογκνού προκειμένου η ομάδα αν πρέπει να τρέξει για να καλύψει το όποιος χαμένο έδαφος να μπορεί να το κάνει. Αυτό προϋποθέτει δυο πράγματα.

Πρώτον να υπάρχει η οικονομική ρευστότητα και να μην γίνεται ζήτημα να πρέπει να δοθεί μια προκαταβολή 20-30.000 ευρώ ώστε να έρθει ένας καλός παίκτης. Αν είναι δυνατόν και μια διοικητική ηρεμία που να εμπνέει μια κάποια σιγουριά για το άμεσο και απώτερο μέλλον σε αυτόν που θα βάλει την υπογραφή του με ορίζονται Football League ώστε να μην το επικαλούνται οι ποδοσφαιριστές στις δηλώσεις τους (Σφακιανλακης, Βάλλας, Φραγκουλάκης).

Το δεύτερο είναι να υπάρξει προεργασία. Από τώρα να σκαναριστεί η αγορά σε όλες τις κατηγορίες, να εντοπιστούν υποψήφιοι στόχοι, να βρεθούν λαβράκια τύπου Σανιά αφού χρόνος υπάρχει και μάλιστα αρκετός. Αυτή είναι άλλωστε η κεντρική ιδέα του σκάουτινγκ. Το να παρακολουθείς τους αντιπάλους στη Γ΄ Εθνική είναι ζήτημα μιας μέρας. Οι άλλες έξι οφείλουν να αφιερώνονται στο σκάουτινγκ παικτών και αναφέρομαι κυρίως στον Γιώργο Κυκερίδη που είναι επιφορτισμένος με το κομμάτι αυτό. Μόνο έτσι στις 11 Γενάρη ο ΑΡΗΣ θα είναι μια άλλη ομάδα…

Προτεινόμενα Άρθρα