Ο συνδικαλιστής Κάρλος Ρουίζ

από AllAboutARIS

Εν έτη 2014 οι ποδοσφαιριστές στη Γουατεμάλα κατάφεραν να πετύχουν την επίσημη αναγνώρισή τους από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Η απεργία των διεθνών ποδοσφαιριστών της Municipal και της Communication, των δύο κορυφαίων ομάδων της Γουατεμάλας έληξε, καθώς ο σύλλογος των ποδοσφαιριστών κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, για την επίσημη αναγνώρισή του.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές τις εξελίξεις παίζει ο γνώριμός μας Κάρλος Ρουίζ. Πρόκειται άλλωστε για τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της ομάδας και αυτόν που κατάφερε να αγωνιστεί και να κάνει καριέρα και εκτός των συνόρων. «Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για εμάς», τόνισε ο «πεσκαδίτο» σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Μπράιαν Χιμένεθ.

Οι διεθνείς των δυο αυτών ομάδων ήταν αποφασισμένοι να απέχουν από τις υποχρεώσεις της εθνικής τους ομάδας, που δίνει στις 14 Οκτωβρίου φιλικό παιχνίδι με το Περού. Η αποστολή δεν είχε ανακοινωθεί ακόμα αλλά με δεδομένο ότι η Communication έχει 11 διεθνείς και η Municipal 3, γίνεται αντιληπτό το πόσο μεγάλη πίεση άσκησαν στην ομοσπονδία.

Προτεινόμενα Άρθρα