Έτσι θα πάει ως τον Γενάρη

από AllAboutARIS

Με κενά σε κάποιες θέσεις, σχετική πληρότητα στην επίθεση, οι κίτρινοι έχουν τρεις μήνες μπροστά τους ως τον Ιανουάριο που θα προστεθούν Σανιά και Νλουντούλου να "πατήσουν" στην 1η θέση.

Οι μεταγραφές φέτος για τον ΑΡΗ ήταν κάτι σαν το μακρύ ελληνικό καλοκαίρι. Ξεκίνησαν τον Ιούνιο και ολοκληρώθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου. Είχαν όμως την εξής ιδιαιτερότητα. Αρχικά το πλάνο έγινε για συμμετοχή της ομάδας στη Football League και μόνο από τα τέλη Αυγούστου και μετά, όταν διαπιστώθηκε η αδυναμία υλοποίησής του, μπήκε πλώρη για την επανεκκίνηση της ομάδας μέσω της εκούσιας εκκαθάρισης και του υποβιβασμού στη Γ΄ Εθνική. Όλο αυτό το γαϊτανάκι και το αρνητικό κλίμα γύρω από την ομάδα είχε τις συνέπειές του και στις μεταγραφές.

Αρκετές πρωτοκλασάτες επιλογές δεν αποδέχτηκαν την πρόταση του ΑΡΗ και χρειάστηκε τις δυο τελευταίες μέρες να γίνουν 4-5 προσθήκες ώστε να καλυφθούν κάποια κενά. Όχι όλα όμως και κυρίως στο κομμάτι εμπειρία και ποιότητα. Μέχρι τον Γενάρη που θα μπουν και οι Σανιά, Νλουντούλου ο ΑΡΗΣ είναι υποχρεωμένος να πορευτεί με το υπάρχον ρόστερ. Αφού πλέον η μεταγραφική σκόνη κατακάθισε το Η «AllAboutARIS» αναλύει πως έχουν τα δεδομένα σε όλες τις θέσεις…

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ:ΗΘΕΛΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΝ
Στη θέση του τερματοφύλακα ο Αρης θα πορευτεί ως τον Γενάρη τουλάχιστον, με δυο ετοιμοπόλεμους πορτιέρο και δυο πιτσιρικάδες, παίρνοντας ένα μικρό ρίσκο. Ο 39χρονος Δημήτρης Καρατζιοβαλής που εκτελεί παράλληλα και χρέη εκπαιδευτή και ο Πέτρος Μπαϊμάκης είναι οι δυο που έχουν μοιραστεί τα παιχνίδια. Από πίσω υπάρχουν ο 19χρονος Γιώργος Μάντζαρης και ο 17χρονος Ιακωβίδης, αμφότεροι δίχως παραστάσεις.

ΑΜΥΝΑ: ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ
Τα νερά της η άμυνα του Αρη τα κάνει αφού σε τρία μόλις παιχνίδια έχει δεχθεί τέσσερα γκολ. Ο Γιαννίτσης έχει ξεκινήσει πολύ άσχημα και μετά το τραυματικό παιχνίδι με τον Καμπανιακό, θα καθίσει στον πάγκο. Ο Γκόλιας ψάχνει να βρει κι αυτός το βηματισμό του μετά από μια χρονιά με δυο μόλις παιχνίδια. Πάλι καλά που προστέθηκε σχεδόν τελευταία στιγμή ο Βάσκο Φερνάντες. Ο Καλαϊτζίδης ήθελε ακόμη ένα έμπειρο στόπερ αλλά δεν του… κάθισε ο Βάλλας.

ΜΠΑΚ: ΤΑ ΜΙΣΑ… ΑΚΡΑ
Αριστερά είναι σχεδόν πλήρης αφού έχει δυο παίκτες (Λιόλιος και Λιόνης) που ξέρουν την θέση και ειδικά ο πρώτος έχει ξεκινήσει αρκετά καλά. Το πρόβλημα έγκειται στη θέση του δεξιού μπακ, όπου υπάρχει μόνος και έρημος ο Νίκος Ψυχογιός. Αν τραυματιστεί- και ήδη έβγαλε μια φορά τον ώμο του- κατ΄ ανάγκη χρησιμοποιείται ο άβγαλτος Ντούγκα. Ενδεχομένως αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί και ο Λεμονής.

ΧΑΦ: ΠΟΣΟ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΣΑΝΙΑ
Ο Καλαϊτζίδης έχτισε τον άξονά του πάνω στον αφρικανό αλλά ως τον Γενάρη οφείλει να πορευτεί δίχως αυτόν και να καλύπτει το κενό εκ των έσω. Αυτός ήταν και ο λόγος που προσπάθησε να πάρει έναν ή δυο ακόμη έμπειρους χαφ όπως οι Σφακιανάκης και Φραγκουλάκης που όμως αρνήθηκαν. Αναγκαστικά προχωρά σε… εσωτερική διευθέτηση του ζητήματος. Γύρισε τον Σουνά πίσω βάζοντάς τον δίπλα στον Δημήτρη Γκίνο που έχει μια ποιότητα ενώ είναι πολύ πιθανό να δούμε ως αμυντικό χαφ και τον Ηλία Προβατίδη, παρότι ο άνθρωπος είναι αριστερός εξτρέμ.

ΕΠΙΘΕΣΗ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Αν μια γραμμή εμφανίζει πληρότητα αυτή είναι η επιθετική πλέον. Μπορεί ο Σιαλμάς να μην ήρθε, αποκτήθηκε όμως ο Πόι που θα κάνει τη διαφορά αν είναι υγιής, όπως και οι Παναγιώτης Ατματσίδης και Μάριος Παπαδόπουλος που με Ρένια και Καπνίδη δίνουν το απαιτούμενο βάθος. Κάποιοι από αυτούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στα άκρα όπου οι βασικές επιλογές είναι οι Σταυρόπουλος και Χιντασέλι χωρίς να ξεχνάμε τον Σουνά που μπορεί επίσης να παίξει εκεί.

Προτεινόμενα Άρθρα