Ιστορικά… χαμηλό νούμερο

από AllAboutARIS

Μόλις 8500 ευρώ δόθηκε στις μεταγραφές ως προμήθεια στους ατζέντηδες που μεσολάβησαν.

Πριν από λίγες μέρες η «Arena Press» παρουσίασε το μπάτζετ του φετινού ΑΡΗ μετά την ολοκλήρωση των μεταγραφών. Μπορεί για τα δεδομένα της κατηγορίας που να μην ξεχνούμε είναι ερασιτεχνική, το νούμερο των 600.000 ευρώ και κάτι μαζί με τους προπονητές να ακούγεται υπερβολικό όμως δεν είναι. Μάλιστα για τον ΑΡΗ συνιστά το μικρότερο των τελευταίων ετών και ήταν συνειδητή επιλογή, κυρίως του Δημήτρη Καλαιτζίδη που έκανε και τις επαφές με όλους τους παίκτες.

Τα νέα ήθη και έθιμα που εφαρμόζονται ίσχυσαν και σε ένα άλλο κομμάτι από το οποίο ο ΑΡΗΣ είχε πληγεί τα τελευταία χρόνια. Τις αμοιβές των διαμεσολαβητών (δηλαδή των ατζέντηδων των παικτών). Τόσα και τόσα έχουν ακουστεί για νούμερα που έφυγαν προς διάφορες κατευθύνσεις, για υπέρογκες αμοιβές και υπόνοιες- γιατί δεν έχει αποδειχθεί κάτι- για διασπάθιση των εσόδων της ομάδας.

Φέτος με την ολοκλήρωση των μεταγραφών και- δόξα των θεώ ο Αρης απέκτησε ουκ ολίγες ποδοσφαιριστές (14 τον αριθμό)- τα έξοδα για την αμοιβή όσων μεσολάβησαν για να έρθουν στο Κλεάνθης Βικελίδης αυτοί οι ποδοσφαιριστές ήταν μόλις 8.500 ευρώ. Καλά διαβάζετε. Μόλις 8.500 δόθηκε ως προμήθεια στους ατζέντηδες νούμερο που δίνει πολλές απαντήσεις σε κάποιους που είδαν πρόσφατα υπόγειες διαδρομές στην περίπτωση της μεταγραφής του Πόι. Το νούμερο είναι χαμηλό γιατί υπήρξε η πρόνοια σε αρκετές περιπτώσεις η αμοιβή του μάνατζερ να συμπεριληφθεί στο συνολικό ποσό με το οποίο αμείβεται ο εκάστοτε παίκτης που αναλαμβάνει να πληρώσει και τον εκπρόσωπό του.
Απαραίτητη βέβαια υποσημείωση ότι μιλάμε για μικρά ως επί το πλείστον συμβόλαια που δικαιολογούν εν μέρει και την χαμηλή αμοιβή. Αν μη τι άλλο όμως επιβεβαιώνουν την διάθεση όλων στον ΑΡΗ να μην επαναληφθούν- αν είναι δυνατόν- τα λάθη του παρελθόντος, προεξάρχοντος του προπονητή της ομάδας όσο διατηρεί και τον τίτλο του μάνατζερ.

Προτεινόμενα Άρθρα