Καταστροφή… (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μία από τις πιο δύσκολες νύχτες της σύγχρονης ιστορίας του. Μία βραδιά ντροπής και ένας μεγάλος στόχος που χάνεται για τον ΑΡΗ.

Για 90 λεπτά και ακόμα 30 στην παράταση, οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν τα πάντα για να αποκλειστούν. Ένα χαμένο πέναλτι και ένα καθαρό γκολ που δεν μέτρησε στην κανονική διάρκεια, για να οδηγηθεί το ματς στην παράταση.

Εκεί υπήρχε μόνο η ομάδα του Μάντζιου, έχασε φάσεις και δέχθηκε ένα “κρύο” γκολ στο 118′ από τον Τζανετόπουλο.

Ο ποδοσφαιρικός Θεός ήταν πάλι εκεί όμως… Ο ΑΡΗΣ κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις, αλλά ο Γκάμα αστόχησε και το ταξίδι από την ελπίδα στην καταστροφή ήταν πολύ σύντομο…

Η ομάδα δεν συνεχίζει στο Κύπελλο, στρέφεται στο πρωτάθλημα αλλά με τεράστιο ερωτηματικό για τη συνέχειά της στη σεζόν.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Η έκπληξη ήταν… ο Ματέο (4-2-3-1)

Ο προπονητής του ΑΡΗ αρέσκεται σε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής και ειδικά σε ματς που… καίνε.

Για αυτό με τη Λαμία, η έκπληξη άκουγε στο όνομα του Ματέο Γκαρσία στα άκρα της επίθεσης. Μαζί με τον 24χρονο και τους Μαντσίνι, Καμαρά, Εντιαγέ και Γκάνεα, τα νέα πρόσωπα έφτασαν τα πέντε!

Σιαμπάνης στο τέρμα,  Σούντγκρεν-Γκάνεα στα άκρα της άμυνας και ο Φαμπιάνο με τον Μπράμπετς στα στόπερ. Ο Εντιαγέ με τον Σάσα στα χαφ και λίγο πιο μπροστά ο Μπερτόγλιο. Μαντσίνι-Ματέο στα εξτρέμ και ο Καμαρά στην κορυφή.

ΛΑΜΙΑ: Αλλαγή στα στόπερ από τον Γρηγορίου (4-2-3-1)

Μόλις μία παρέμβαση από τον Έλληνα τεχνικό, συγκριτικά με την ενδεκάδα που παρέταξε στο “Κλεάνθης Βικελίδης” την περασμένη Κυριακή και αυτή ήταν του Αντέτζο αντί του Γκόλεμιτς στα στόπερ. Ο Τζανετόπουλος ήταν ο παρτενέρ του, και οι Προβυδάκης-Σαραμαντάς τα πλάγια μπακ που συνέθεταν την αμυντική τετράδα μπροστά από τον Σαράνοφ.

Ο Μπεχαράνο με τον Τζανδάρη ήταν τα αμυντικά χαφ. Μπανγκουρά, Τιρόνε και Ρόμανιτς η τριάδα πίσω από τον προωθημένο Καραμάνο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Καμαρά σημάδεψε το πρώτο ημίχρονο, αλλά όχι και την εστία

Τίποτα άξιο αναφοράς στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, μέχρι που ήρθε η φάση που σημάδεψε τα πρώτα 45 λεπτά.

Ο Μπερτόγλιο πάτησε από τα αριστερά στην περιοχή και λίγο πριν “σπάσει” στο ύψος του πέναλτι ανετράπη από τον Μπεχαράνο, με τον Καραντώνη να να δείχνει άσπρη βούλα.

Ο Καμαρά ανέλαβε την εκτέλεση, απόντος του Γκάμα, με 3/3 την φετινή σεζόν. Το τέταρτο όμως αποδείχθηκε μοιραίο αφού δεν βρήκε εστία και κράτησε την αγωνία στο κόκκινο.

 

Απάντησε με τον Τιρόνε η Λαμία

Οι γηπεδούχοι είχαν τη δική τους καλή στιγμή λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 21′, όταν ο Τιρόνε σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Σιαμπάνης έπεσε και έδιωξε σωστά, μπλοκάροντας μία από προσπάθεια του Καραμάνου στο 36′.

 

Τα διαστήματα πίεσης και το σουτ του Εντιαγέ

Ο ΑΡΗΣ ήταν συνήθως αυτός με τη μπάλα στα πόδια και στο σετ παιχνίδι, στο οποίο δυσκολεύτηκε πολύ να βρει χώρους και να απειλήσει. Μαντσίνι και Μπερτόγλιο ήταν οι πιο δραστήριοι. ο Καμαρά δυσκολεύτηκε πολύ με τον Αντέτζο ενώ ο Ματέο δεν δικαίωσε τον Μάντζιο με την επιλογή του να τον ξεκινήσει.

Ο Εντιαγέ και ο Σάσα προσπάθησαν πολλές φορές να κάνουν παιχνίδι από τον άξονα, με τον Σενεγαλέζο να απειλεί κιόλας με ένα σουτ στις καθυστερήσεις, το οποίο μπλόκαρε ο Σαράνοφ.

Το έχασε μόνος του ο Εντιαγέ!

Με αυτό που δεν χάνεται ξεκίνησε το δεύτερο μέριος, σε μία τεράστια ευκαιρία για τον ΑΡΗ να πάρει το προβάδισμα. Ο Μαντσίνι γέμισε με φάουλ από τα δεξιά και ο Εντιαγέ βρέθηκε μόνος του με τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, βλέποντας τον Σαράνοφ να βγάζει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του.

Καθαρό γκολ ο ΑΡΗΣ – Το VAR… κοιμήθηκε!

Το VAR ήρθε στην Ελλάδα για να εξασφαλίζει ότι θα υπάρχει δικαιοσύνη και θα διορθώνει στα λάθη. Στη φάση του 64′ όμως, μόνο αυτό δεν έκανε και ο ΑΡΗΣ φωνάζει δίκαια!

Ο Μαντσίνι έκανε την επέλαση από τα αριστερά στην περιοχή, γύρισε στον Μπερτόγλιο και μπήκε στη φάση ο Τζανδάρης, από το πόδι του οποίου η μπάλα πέρασε τη γραμμή του Σαράνοφ και ήταν καθαρό γκολ. Ωστόσο οι Γκάμαρης (VAR) και Σαμοΐλης (AVAR) δεν… ενόχλησαν τον Καραντώνη και ο ΑΡΗΣ άδικα δεν πήρε το προβάδισμα.

 

Σφυροκόπημα μέχρι τέλους, μεγάλη φάση ο Γκάμα και παράταση! 

Το τελευταίο 20λεπτο ο ΑΡΗΣ έκανε τα πάντα και πίεζε παντού για να έρθει το γκολ και να αποφύγει τη διαδικασία της παράτασης. Η Λαμία τράβηξε πίσω τις γραμμές της για να κρατήσει και αυτό δημιούργησε δυσκολία στην τελική, με μοναδική στιγμή την κοντινή προβολή του Γκάμα στο 76′.

Κυρίαρχος στην παράταση, η μία ευκαιρία μετά την άλλη!

Άλλα 30 λεπτά είχε μπροστά του ο ΑΡΗΣ. Και συνέχισε στο ίδιο τέμπο, με πίεση, φάσεις και δύο περιπτώσεις που έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Μαντσίνι (96′) και Φαμπιάνο (99′) δεν τα κατάφεραν ενώ ο Ματίγια στο 105 έφτασε πιο κοντά από όλους με τον Σαράνοφ να διώχνει εντυπωσιακά το φάουλ του.

Ψυχρολουσία, τελευταία ευκαιρία και… αυτοκτονία.

Η Λαμία δεν υπήρχε σε όλη την παράταση. Μέχρι που βγήκε μπροστά από το πουθενά στο 117′ και έστησε τη μπάλα για ένα κόρνερ -από απομάκρυνση του Σούντγκρεν- που αποδείχθηκε μοιραίο. Ο Σιαμπάνης δεν βγήκε ποτέ, κανένας δεν πήδηξε και ο Τζανετόπουλος σκόραρε ανενόχλητος δείχνοντας να βάζει τέλος στις ελπίδες του ΑΡΗ. Και εκεί εμφανίστηκε ο ποδοσφαιρικός Θεός.

 

Στις καθυστερήσεις ο Τζανδάρης ανατρέπει τον Γκάμα, ο Καραντώνης δείχνει άσπρη βούλα και ακόμα μία ευκαιρία σωτηρίας. Δεν τον ήθελε όμως με τίποτα τον ΑΡΗ και η άστοχη εκτέλεση του Γκάμα το επιβεβαίωσε. Φάση που ο Σαράνοφ δεν ήταν τοποθετημένος σωστά, αλλά με λίγη σημασία για έναν ΑΡΗ που έκανε τα πάντα να αποκλειστεί.

 

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Θανάσης Κόλλιας (Ηπείρου), Βασίλης Μωυσιάδης (Γρεβενών)

4ος: Μιχαήλ Ματσούκας (Αιτ/νίας)

VAR: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)

Βοηθός VAR: Δημήτρης Σαμοίλης (Αθηνών)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:-
ΓΚΟΛ: 118′ Τζανετόπουλος/-
ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ – Προβυδάκης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς (85′ Μαρτίνες) – Μπεχαράνο, Τζανδάρης – Μπανγκουρά, Τιρόνε (31′ Νούνιες), Ρόμανιτς (106′ Τσούκαλος), Καραμάνος (78′ Αραμπούλι)
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης – Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα – Σάσα, Εντιαγέ (90’+1′ Ματίγια) – Μαντσίνι (108′ Μάνος), Μπερτόγλιο (66′ Ιτούρμπε), Ματέο (75′ Γκάμα)- Καμαρά.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X