Το αποτέλεσμα μετράει (3-1)…

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης σε ένα παιχνίδι που…ζορίστηκε λόγω της δικής του αστοχίας ως το 82`, αλλά και το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι στη μοναδική τους επίσκεψη στην περιοχή των "κιτρίνων", σκόραραν με γκολ του Μίτσικα, αλλά…Ριβάλντο με ανάποδο ψαλίδι.

Ο ΑΡΗΣ πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης σε ένα παιχνίδι που…ζορίστηκε λόγω της δικής του αστοχίας ως το 82, αλλά και το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι στην μοναδική τους επίσκεψη στην περιοχή των κιτρίνων σκόραραν με ένα γκολ του Μίτσικα, αλλά…Ριβάλντο με ανάποδο ψαλίδι. Το τελικό 3-1 έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης στον ΑΡΗ και ηρεμία για την συνέχεια.

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε με τον Καρατζιοβαλή κάτω από τα δοκάρια, τους Γκόλια, Φερνάντες στο κέντρο της άμυνας, δεξιά τον Ψυχογιό και αριστερά τον Λιόλιο στα μπακ. Στα χαφ ο Σουνάς είχε δίπλα του τον Προβατίδη, δεξιά και αριστερά στα εξτρέμ Παπαδόπουλο και Σταυρόπουλο και επιθετικό δίδυμο τους Ρένια, Πόι.

Μόλις στο 2΄ο Ρένια μετά από ωραία πάσα του Πόι βγήκε μόνος απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ, αλλά ο βοηθός υπέδειξε λανθασμένα οφσάιτ καθώς ο παίκτης του ΑΡΗ καλύπτονταν. Στο 7΄ένα φάουλ του Προβατίδη από καλό σημείο απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς,ενώ στο 12 ο Παπαδόπουλος έπιασε στην κίνηση το σουτ από ωραία σέντρα του Πόι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

ΑΝΟΙΞΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ 1-0

Οι ίδιοι όμως πρωταγωνιστές 5 λεπτά μετά συνδυάστηκαν άψογα και άνοιξαν το σκορ για τον ΑΡΗ. Ο Πόι κινήθηκε και πάλι με ταχύτητα από τα δεξιά, είδε τον επερχόμενο Παπαδόπουλο, του γύρισε την μπάλα και ο νεαρός επιθετικός στο ντεμπούτο του με την φανέλα του ΑΡΗ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή σημείωσε το 1-0 στο 17΄.

AΠΙΣΤΕΥΤΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΑΝΑΠΟΔΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ

Στο 25 ο Εθνικός έφερε το παιχνίδι στα ίσια στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του ΑΡΗ και με ένα γκολ που προφανώς ο σκόρερ ούτε έχει ξαναβάλει, ούτε και πρόκειται ποτέ ξανά να το πετύχει. Μετά από φάουλ και γύρισμα με το κεφάλι, ο Μίτσικας έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Καρατζιοβαλή με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι για το 1-1!!! Αυτή ήταν και η μία και μοναδική φάση στην εστία του ΑΡΗ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η ουσία είναι το γκολ.

ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Στο 32 μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό των Προβατίδη, Σουνά και Ρένια, ο τελευταίος βγήκε μόνος απέναντι από τον Καλογεράκη, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ του Εθνικού, που 3 λεπτά αργότερα αντέδρασε σωστά και σε σου του Σουνά έξω από την περιοχή. Το ματς ήταν μονόλογος για τον ΑΡΗ, αλλά οι κίτρινοι υστερούσαν εμφανέστατα στην τελική προσπάθεια. Στο 37 το σουτ του Σουνά και στο  44 το σουτ του Ρένια έφυγαν πάνω από τα δοκάρια με αποτέλεσμα να μείνει το 1-1 παρά το γεγονός ότι η κατοχή της μπάλας ήταν 75-25%!

ΚΑΠΝΙΔΗΣ ΑΝΤΙ ΡΕΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Καπνίδη να περνάει στο παιχνίδι αντί του Ρένια προφανώς για να δώσει λύση στην κορυφή της επίθεσης. Στο 52 μετά από το κόρνερ του Λιόλιου, ο Σταυρόπουλος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Γκελίνος πάνω στην γραμμή έδιωξε πριν η μπάλα πάει στα δίχτυα. Στο 60 το σουτ του Παπαδόπουλου έφυγε άουτ με τον ΑΡΗ να προσπαθεί να ανεβάσει στροφές. Δυο λεπτά αργότερα ο Σουνάς έκλεψε, ο Πόι γύρισε, αλλά η κεφαλιά του Καπνίδη έφυγε άουτ.

ΧΙΝΤΑΣΕΛΙ ΑΝΤΙ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Καλαιτζίδης ψάχνοντας για λύσεις πέρασε τον Χιντασέλι στην θέση του Σταυρόπουλου με δεδομένο ότι ο νεαρός ήταν σε κακή μέρα. Συνολικά όμως ο ΑΡΗΣ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κακός, χωρίς την κυκλοφορία και τις ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου και με εμφανέστατη έλλειψη φρεσκάδας από παίκτες που ενσωματώθηκαν τις τελευταίες μέρες. Η κατοχή ήταν και πάλι συντριπτικά υπέρ του ΑΡΗ, αλλα δεν μπορούσε να το εκμεταλλευτεί.

ΛΥΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙ!

Στο 82 ήρθε η λύτρωση καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λιόλιου, ο Φερνάντες πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και ο Πόι με προβολή την έσπρωξε στο βάθος της εστίας του Καλογεράκη για το 2-1.

ΤΟ…ΣΦΡΑΓΙΣΕ Ο ΧΙΝΤΑΣΕΛΙ

Ένα λεπτό πριν το τέλος, ο ΑΡΗΣ σφράγισε τη νίκη με τον Μάουρο Πόι, να δίνει την δεύτερη ασίστ του, αυτή την φορά στον Χιντασέλι που με ωραίο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Καλογεράκη για το 3-1 στο 89΄. Έτσι ο ΑΡΗΣ πέτυχε την δεύτερη νίκη του και πάλι με το ίδιο σκορ, όπως και στην πρεμιέρα με την Καστοριά και το 3-1 να διαμορφώνει τις προσπάθειες των δυο ομάδων.

ΑΡΗΣ: Καρατζιοβαλής, Ψυχογιός, Γκόλιας, Φερνάντες, Λιόλιος, Προβατίδης, Σουνάς, Παπαδόπουλος (78 Γκίνο), Σταυρόπουλος (62 Χιντασέλι), Πόι,Ρένια (46 Καπνίδης).

Εθνικός Αγιονερίου: Καλογεράκης, Μπουζούρας(79 Τσίλης), Ορφανός, Μιλκούδης, Αποστολάς, Καρασίμος, Μίτσικας (62 Δημητρακόπουλος), Γκελίνος, Γκέρτσος (66 Σακκάς), Στεφανίδης, Πεχλιβάνης. 

Προτεινόμενα Άρθρα