LIVE: Η συνέντευξη Τύπου του Γαλανού

από AllAboutARIS

Ο Γιώργος Γαλανός άνοιξε τα χαρτιά του και τοποθετήθηκε για όλα τα ζητήματα που έχουν… τρέξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Πήρε θέση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, την συνεργασία με τον ΑΣ, το θέμα των τηλεοπτικών, τα χρήματα που έχει ο ίδιος επενδύσει στον ΑΡΗ, τις σχέσεις με τον Δ. Καλαιτζίδη και όχι μόνο…

Τo ΑllAboutARIS ήταν φυσικά “παρών” στην αίθουσα Τύπου του “Κλ.Βικελίδης” και θα σας μετέφερε σε ζωντανό χρόνο όσα έχει να πει ο Γιώργος Γαλανός…

Στο βήμα της συνέντευξη Τύπου, βρίσκεται μαζί με τον Γιώργο Γαλανό και ο στενός του συνεργάτης, Περικλής Τράιος.

Ο Περικλής Τράιος στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε:

«Ευχαριστούμε που ήρθαμε η σημερινή συνέντευξη έχει απολογιστικό χαρακτήρα να πούμε που βαδίζουμε έπειτα από 35 μέρες στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ιστορικότερου συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Δε θα σταθούμε στο παρελθόν. Γνωρίζαμε που ήρθαμε, ποια είναι η κατάσταση του συλλόγου, και που βαδίζουμε. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν αναλάβουμε τόσο αργά. Δε μπορείς στις 10 Σεπτέμβρη να αναλαμβάνεις, και στις 14 να δίνεις παιχνίδι. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή για την αναγέννηση, με τρεις πυλώνες. Ο πρώτος είναι η ενότητα στο σύλλογο, να ξαναγίνει μια οικογένεια. Ο δεύτερος έχει να κάνει από την επάνοδο στη φυσική μας θέση το 2016. Ο τρίτος να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να έρθει κάποιος επιχειρηματίας πιο δυνατός να αναλάβει την ομάδα. Αυτοί είναι οι στόχοι και πλέον ήρθαμε να παρουσιάσουμε τι έχει γίνει. Πρώτα θέλουμε την αποκατάσταση της οικονομικής αξιοπιστίας του συλλόγου. Το δεύτερο κομμάτι είναι η οργάνωση της ομάδας. Το τρίτο κομμάτι έχει να κάνει με τις εγκαταστάσεις και το τέταρτο η εκκαθάριση. Η φανέλα  που είδατε είναι η εμπορική επετειακή, στη μπροστινή πλευρά έχουμε βάλει την ομάδα του 1928, την πρώτη πρωταθλήτρια του ΑΡΗ. Από πίσω έχει τη φράση που υποστηρίζουμε με την παρουσίας μας εδώ. Την αναγέννηση δηλαδή. Παράλληλα έχει και το “Κλ.Βικελίδης”».

Ο Γιώργος Γαλανός ανέλυσε τους τέσσερις άξονες του πλάνου του:
«Οσον αφορά την αξιοπιστία, μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, προσπαθούμε να πληρώνουμε τα πάντα και με αυτό τον τρόπο θέλουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Μέχρι τώρα τα έχουμε καταφέρει. Εχουμε έσοδα 166.800 ευρώ και έξοδα 284.070 ευρώ. Στο τελευταίο αγώνα είχαμε 8000 καθαρά έσοδα. Θέλουμε να πληρώνουμε τη μισθοδοσία πριν να λήγει ο μηνάς, μια κατάσταση πολύ διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν».

Για την ομάδα είπε: «Οσον αφορά την ομάδα, χάθηκε πολύτιμος χρόνος, δεν είχαμε φανέλες, δελτία και με 16 παίκτες παίξαμε το πρώτο αγώνα. Στο επόμενο διάστημα είπαμε να κάνουμε μεταγραφές, οκτώ τον αριθμό. Ευτυχώς πήραμε καλούς παίκτες, και το Δεκέμβριο ελπίζουμε να κάνουμε κι άλλες μεταγραφές».

Οσον αφορά τις εγκαταστάσεις, ανέφερε: « Θέλουμε να φτιάξουμε ωραία πράγματα. Ξεκινήσαμε με μια σουίτα για να δούμε πως θα κινηθούμε και με τις υπόλοιπες σουίτες. Για τον αγωνιστικό χώρο βάλαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Σκεφτόμαστε να κάνουμε μια μπουτίκ στο κέντρο, να τη δώσουμε σε κάποιο επιχειρηματία και τα έσοδα να πάνε στον ΑΣ. Εγώ σήμερα είμαι, αύριο δεν είμαι. Ο ΑΣ θα είναι πάντα και πρέπει να το μεριμνούμε και γι αυτόν».

Για την εκκαθάριση και τις σχέσεις με τον Α.Σ: «Είμαστε σε καλό δρόμο και προχωράμε. Πλέον βρήκαμε το πώς θα κινηθούμε και πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Οι σχέσεις μας με τον νέο πρόεδρο είναι καλές, μας καταλαβαίνει, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι και πλέον μιλάμε με έναν άνθρωπο που συνεννοούμαστε.  Οσον αφορά το μνημόνιο, κανονικά εγώ πρέπει να το δώσω για να είμαι καλυμμένος. Πλέον έχουμε καλές σχέσεις, μας ελέγχει ο Α.Σ και πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά».

Για τις σχέσεις του με τον προπονητή: «Τον υποστηρίζουμε και προχωράμε από κοινού. Στην αρχή θέλαμε το χρόνο μας. Ο κύριος Καλαϊτζίδης είναι προπονητής και τη δεδομένη στιγμή δεν είναι μάνατζερ. Οι ρόλοι είναι συγκεκριμένοι. Όπως εγώ είμαι πρόεδρος, αυτός είναι προπονητής».

Ο Περικλής Τράιος συμπλήρωσε στη συγκεκριμένη ερώτηση: «Στο κομμάτι του κ.Καλαϊτζίδη, να μη ξεχνάμε ότι από το καλοκαίρι ήταν η επιλογή του κ. Γαλανού. Τον στήριξε τότε και το ίδιο συνεχίζει να κάνει».

Για την περίπτωση του Σιαλμά: «Ο κ. Καλαϊτζίδης έκλεισε την κουβέντα με τον ποδοσφαιριστή με όσα είχαμε συμφωνήσει οι δυο μας. Είχα κάποιες υποχρεώσεις απλά και έπρεπε να φύγω. Μόνο αυτό έκανε ο κ. Καλαϊτζίδης. Στον παίκτη προτείναμε τα πάντα αλλά δεν θέλησε».

Για την θέση του Γενικού Αρχηγού: «Ψάχνουμε για γενικό αρχηγό. Ο κ. Καλαϊτζίδης έχει αποδεχτεί τον ρόλο ότι πλέον θα είναι μόνο προπονητής κι εγώ φυσικά πρόεδρος».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του αδερφού του Δημήτρη Καλαϊτζίδη: «Όλοι κρινόμαστε όταν είμαστε στην εξουσόα. Μακάρι ο αδερφός του κ. Καλαϊτζίδη να είναι οικονομικά πιο δυνατός και να αναλάβει τον ΑΡΗ. Το είχαμε πει αυτό από την αρχή. Θα είμαι δίπλα του αν μπορεί και το κάνει».

Για την εμπορική πολιτική: «Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Προσπαθούμε να το κάνουμε αλλά δεν ήταν η πρωταρχική μας επιλογή. Σιγά σιγά θα το καταφέρουμε. Καταλαβαινετε ότι με 8000 ευρώ που είχαμε έσοδα την προηγούμενη αγωνιστική δεν υπάρχει προοπτική. Γι αυτό και δουλέψουμε πάνω σε αυτό πλέον», για να συμπληρώσει ο Περικλής Τράιος: «Ο Άρης τώρα μετράει τους φίλους του»

Για τις εντυπώσεις του από την παρουσία του στον ΑΡΗ: «Είναι μεγάλο σχολείο. Δυστυχώς είδα πολλούς που λειτουργούν εις βάρος του ΑΡΗ.Δεν υπάρχει άνθρωπος στον ΑΡΗπου δεν είναι απλήρωτος»

Για το αν υπήρχε συνάντηση με τον Πάνο Στεφανίδη για την εκκαθάριση: «Kάναμε ένα ραντεβού. Μου έδωσε ένα ανεπίσημο χαρτί για το που πήγαν οι 250.000 του Διούδη. Δεν είμαι αρμόδιος, καλό είναι να έρθει να το αναλύσει και ο ίδιος. Στο αγωνιστικό έχω πληρώσει μέχρι και τους δικούς του μήνες. Δηλαδή και τον Ιούλιο και τον Αύγουστου, αλλά και τα διαρκείας»

Για τη φετινή χρονιά και πόσα χρήματα θα χρειαστούν: «Όσο αντέχω οικονομικά θα είμαι εδώ. 60.000 το μήνα είναι μόνο οι μισθοδοσίες σε παίκτες και προσωπικό. Πιστεύω ότι γύρω στο 1.000.000 θα ξοδευτούν μέχρι το τέλος της χρονιάς γιατί  θα υπάρξουν και άλλες μεταγραφές».

Σε ποιο σημείο βρίσκεται η εκκαθάριση: «Για αρχή δεν υπάρχει εμπόδιο και προχωράμε. Είμαστε σε αρχικό στάδιο, αλλά δεν έχουμε θέμα μέχρι τώρα».

Για τα τηλεοπτικά: «Ακόμα δεν υπάρχουν υπογραφές. Τα λεφτά θα πάνε στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Κι επειδή ο ΑΣ θα μας βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι θα πάρει ένα μικρό ποσοστό, παρότι δεν ήθελε»

Για την ανακοίνωση των συνδέσμων για τα εισιτήρια: «Στο γήπεδο μας είμαστε ΑΡΗΣ, αγαπάμε την ομάδα και πρέπει να την πληρώνουμε. Θα ήθελα να ενημερώσω ότι στο Φιλώτα πλήρωσαν 10 και στο Καυταντζόγλειο με την παρέμβαση μου 5 ευρώ. Φυσικά και θα το κάνω 5 ευρώ από τον επόμενο αγώνα. Είμαι επενδυτής, δεν είμαι διαχειριστής. Δεν κάνει καλό στην ομάδα να γράφονται πράγματα τέτοιου είδους».

Για τον αν κινδυνεύει να χάσει τα χρήματα του: «Εις γνώσιν μου πάω να χάσω λεφτά. Αλλά θα τα χάσω εκεί που γουστάρω να τα χάσω. Αλλοι τα τρώνε αλλού εγώ θέλω να τα τρώω στον ΑΡΗ. Δεν μπορώ να ζητήσω τα λεφτά που θα χάσω πίσω. Έβαλα μια διαφήμιση στην φανέλα. Έστω κι αυτό. Κανείς δεν πήρε πίσω τα λεφτά του και δεν θα τα πάρω κι εγώ. Όταν δω ότι δεν αντέχω θα σταματήσω. Θέλω τον κόσμο μαζί μας. Όταν είδα τον κόσμο στην πρεμιέρα γούσταρα».

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε σε αυτό το σημείο…

Προτεινόμενα Άρθρα