Οι αλλαγές του Πλατινί

από AllAboutARIS

Το φως της δημοσιότητας είδαν κάποιες από τις σκέψεις του Μισέλ Πλατινί για το ποδόσφαιρο, μέσα από το νέο του βιβλίο «Μιλάμε για ποδόσφαιρο».

Ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA καταγράφει κάποιες ιδέες για αλλαγές που κατά τη γνώμη του θα βελτίωναν το παιχνίδι. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η άσπρη κάρτα: «Για να καταπολεμήσουμε την υπάρχουσα μανία των ποδοσφαιριστών να διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις των διαιτητών, η οποία λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας,  προτείνω τη δημιουργία μίας λευκής κάρτας, η οποία θα σημαίνει μία προσωρινή αποβολή δέκα λεπτών και παραμονή του τιμωρημένου στον πάγκο.  Μην μπερδέψουμε αυτή τη μέθοδο με την κίτρινη κάρτα, η οποία απευθύνεται στα φάουλ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης».

Προτείνει επίσης να μπορούν οι ομάδες να κάνουν πέντε αλλαγές, με τις δύο πρώτες στο ημίχρονο: «Να μπορούν να κάνουν δύο αλλαγές στο ημίχρονο, διατηρώντας πάντα το δικαίωμα των τριών κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Το παιχνίδι έτσι δε θα πλήττεται από το μειονέκτημα των διακοπών, αλλά θα υφίσταται κάποιες μετατροπές».

Ο πρόεδρος της UEFA πρότεινε αλλαγή και για τους επόπτες: «Να μπορούν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο εάν χρειαστεί και να εγκαταλειφθεί το όριο ηλικίας των διαιτητών».

Τέλος για τον αμυντικό που κάνει φάουλ ως τελευταίος: «Εάν είναι μέσα στην περιοχή πρέπει να υποδειχθεί πέναλτι και κίτρινη κάρτα. Εάν είναι έξω από αυτή,  πρέπει να υποδειχθεί φάουλ και να αποβληθεί ο ποδοσφαιριστής».

Προτεινόμενα Άρθρα