Ανάσα για τις ιταλικές ομάδες

από AllAboutARIS

Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Λίγκα παραχώρησε την διαχείριση των εκτός Ιταλίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων της περιόδου 2015-18 στην εταιρεία αθλητικού μάρκετινγκ MP & Silva, με το συνολικό αντίτιμο να φτάνει το ποσό των 557 εκατ. ευρώ.

Η MP & Silva, η εταιρεία που κατέχει το συγκεκριμένο πακέτο δικαιωμάτων από το 2004, κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια των ανταγωνιστών IMG και B4Capital καταθέτοντας οικονομική πρόταση 60% μεγαλύτερη από την ισχύουσα. Η εταιρεία παραδέχθηκε τη νέα συμφωνία, αλλά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το οικονομικό σκέλος.

Στις ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος, το οποίο διανύει την χειρότερη περίοδο, σε όλα τα επίπεδα, στην ιστορία του, η είδηση αυτή ήχησε πολύ ευχάριστα γιατί θα φέρει στα ταμεία το παραπάνω ρευστό που έχουν ανάγκη για να αντιμετωπίσουν την οικονομική και αγωνιστική καθίζηση.

Όσον αφορά την εταιρεία, το αυξημένο κόστος απόκτησης των δικαιωμάτων αναμένεται να ισοσκελιστεί από την αύξηση των χρημάτων που ζητάει για να πουλήσει το ιταλικό πρωτάθλημα στα ανά τον κόσμο τηλεοπτικά κανάλια.
Η πώληση των δικαιωμάτων της ίδιας περιόδου στην εγχώρια αγορά ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, με το Sky Italia του Ρούπερτ Μέρντοχ και το Mediaset του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να μοιράζονται τα διαθέσιμα πακέτα έναντι 945 εκατ. ευρώ.

Προτεινόμενα Άρθρα