Ξεμπούκωσε… (4-1)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι “κίτρινοι” επικράτησαν με 4-1 των “γουναράδων” στο άδειο “Κλεάνθης Βικελίδης” και πήραν μία νίκη ψυχολογίας εν όψει της συνέχειας.

Η Καστοριά πλήρωσε την αστοχία του ΑΡΗ στον αγώνα της περασμένης εβδομάδας με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων. Οι “κίτρινοι” επικράτησαν με 4-1 των “γουναράδων” στο άδειο “Κλεάνθης Βικελίδης” και πήραν μία νίκη ψυχολογίας εν όψει της συνέχειας.

Κυρίαρχος, αλλά χωρίς γκολ

Ο ΑΡΗΣ επιβεβαίωσε από το ξεκίνημα τα προγνωστικά και πήρε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, κλείνοντας την Καστοριά στο μισό γήπεδο. Στο 19` είχε την πρώτη του καλή φάση στο ματς με τον Πόι, ο Κοκκινίδης όμως έδιωξε σε κόρνερ. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων φώναξε και πάλι “παρών” στο 23`, όταν απέκρουσε με δυσκολία το πολύ καλό φάουλ του Προβατίδη.

Τα… όχι του διαιτητή στον Ψυχογιό

Από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο παιχνίδι για τον ΑΡΗ ήταν ο Νίκος Ψυχογιός. Ο Χαλκιδικιώτης μπακ επέστρεψε ορεξάτος και στο 27` βρήκε δίχτυα, αλλά ο Βλιώρας το ακύρωσε ως οφσάιντ. Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης ανατράπηκε στην περιοχή, αλλά πάλι δεν δόθηκε τίποτα. Το ημίχρονο έκλεισε με την μεγάλη ευκαιρία του Πόι, ο οποίος δεν μπόρεσε από πολύ κοντά να σκοράρει με το κεφάλι.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Ο ΑΡΗΣ πήρε μπρος στην επανάληψη και έγινε πιο ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια, κάνοντας την αρχή με τον Προβατίδη. Στο 49` ο Πόι σημάδεψε από κοντά το δοκάρι και ο 31χρονος μέσος στην επαναφορά έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Γκολάρα ο Καπνίδης, με δέκα η Καστοριά

Οκτώ λεπτά αργότερα, στο 57`, ήταν η σειρά του Καπνίδη να βρει δίχτυα και μάλιστα με ένα πολύ όμορφο γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή. Στο 66` τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τον ΑΡΗ, αφού ο Παπαδόπουλος είδε δεύτερη κίτρινη για ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Πόι και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Σουνάς και Χιντασέλι τα… κερασάκια

Ο ΑΡΗΣ είχε κλειδώσει τη νίκη, κυνήγησε όμως και άλλα γκολ, πετυχαίνοντας ακόμα δύο μέχρι το φινάλε. Στο 80` ο Σουνάς εκμεταλλεύτηκε την ωραία πάσα του Σταυρόπουλου και τσίμπησε ίσα-ίσα τη μπάλα για να κάνει το 3-0, ενώ στο 86` ο Χιντασέλι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Στις καθυστερήσεις ο Καραθάνος βρήκε τον Καρατζιοβαλή εκτός θέσης και με κεφαλιά έγραψε το τελικό 4-1.

ΑΡΗΣ: Kαρατζιοβαλής, Λιόλιος, Γιαννίτσης, Φερνάντες, Ψυχογιός, Γκόλιας (46΄Λεμονής), Προβατίδης, Σουνάς, Σταυρόπουλος, Πόι(70΄Χιντασέλι), Καπνίδης (77΄Ατματσίδης).

Καστοριά: Kοκκινίδης, Χριστοφορίδης, Σπανός, Μπαϊραχτάρης, Παπαδόπουλος, Γεωργιάδης (71΄Τσόπρας), Ντάμζι, Φράγκος, Γανόλης (8΄ Τάσιος), Γιαννουλίδης (60΄Δημητριάδης), Καραθάνος 

Προτεινόμενα Άρθρα