«Πλάνο και υπομονή»

από AllAboutARIS

«Πρέπει να υπάρχει υπομονή και να βαδίζεις σε ένα πλάνο που θα σε φέρει το αποτέλεσμα και όχι κάθε μήνα να αλλάζεις τους στόχους», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Για την αγωνιστική κατάσταση του ΑΡΗ, τον Πάουλο Κάμπος και τον Γιάννη Τοπαλίδη, αλλά και το τι χρειάζεται για να ανακάμψει η ομάδα, μίλησε ο  βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ, Μπάμπης Μουστακίδης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον «Αρένα»:

Για το πώς βλέπει τον Άρη τόνισε αρχικά:

«Είναι απαισιοδοξία και απογοήτευση. Η προχειρότερα διαδέχεται την προχειρότητα και βαδίζουμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, αλλά δεν βλέπω την ελπίδα να την τεκμηριώνουν κάπου. Με σπασμωδικές κινήσεις προσπαθούμε να φτιάξουμε μία ομάδα που να μπορέσει να σταθεί στην Γ’ Εθνική, αλλά όχι να κάνει πρωταθλητισμό. Οι καταστάσεις που βιώνει ο σύλλογος μπορώ να πω πως είναι τραγελαφικές για την ιστορία και τη δυναμική της ομάδας. Από το καλοκαίρι ξεκινήσαμε ανόητα, σκεφτόμενοι διάφορα πράγματα, συνεχίσαμε πρόχειρα και τώρα τρέχουμε για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και προσπαθούμε να κάνουμε κάτι, που μόνο με ευχές δεν φτάνει, αλλά πρέπει να βάλεις τις βάσεις για να μπορέσεις να διεκδικήσεις αυτό που θέλεις».

Στη συνέχεια ο κ. Μουστακίδης προσέθεσε:

«Η δική μου άποψη είναι πως οι ομάδες γίνονται το καλοκαίρι και το καλοκαίρι πέρασε έτσι και βιώσαμε καταστάσεις που αυτή τη στιγμή τις πληρώνει ο σύλλογος. Αυτό συνεχίστηκε και μετά και αυτό κάποτε θα πρέπει να σταματήσει για να βρει η ομάδα τον δρόμο της. Τώρα ακούσαμε και την δήλωση του Τοπαλίδη ότι θα προσπαθήσουμε να είμαστε στις υψηλές θέσεις μέχρι τον Δεκέμβρη έτσι ώστε να κάνουμε κάποιες διορθωτικές κινήσεις για να ανέβει ο Άρης την κατηγορία. Δυστυχώς αυτή η κατάσταση δίνει δύναμη στους αντιπάλους και η πίεση που νιώθουν οι παίκτες είναι εφικτή και δεν μπορείς να το βγάλεις εύκολα».

Για το αν διαφωνεί με την αντικατάσταση του προπονητή είπε:

«Όχι, αυτό που με προβληματίζει είναι πως το καλοκαίρι φτιάχτηκε μία ομάδα που δεν υπήρχε εμπιστοσύνη και απέναντι στον προπονητή και η διοίκηση και γενικά όλα αυτά που συνέβησαν. Μετά οι αντεγκλήσεις που υπήρχαν μεταξύ Ερασιτέχνη και Γαλανού, έλα εσύ σήκω φύγε εσύ, δεν μπορείς να μιλάς για πρωτάθλημα και να δημιουργείς καταστάσεις ερασιτεχνικές και να λες πως θα πάρεις το πρωτάθλημα επειδή είσαι Άρης. Μα γι’ αυτό το λόγο φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο και γιατί πιστεύαμε πως θα πετύχουμε κάποια πράγματα, επειδή είμαστε Άρης. Είναι μία από τα ίδια με διαφορετικά πρόσωπα, δεν υπάρχει πλάνο και αυτό δείχνει πως μετά από κάθε αποτέλεσμα παίρνονται αποφάσεις που δεν κάνουν καλό. Αν μπει μια σωστή ευθεία και πουν βγήκαμε στην πρώτη θέση, αλλιώς κάναμε την προσπάθεια, πιστεύω και πως ο κόσμος θα τους στηρίξει. Με ευχολόγια δεν καλύπτεται το έδαφος, ούτε με το να πάρει ο Άρης τρεις-τέσσερις παίκτες. Πρέπει να υπάρχει υπομονή και να βαδίζεις σε ένα πλάνο που θα σε φέρει το αποτέλεσμα και όχι κάθε μήνα να αλλάζεις τους στόχους».

Για το ότι οι ευθύνες ποιους βαραίνουν υπογράμμισε:

«Τον εκάστοτε διοικήσεων. Ήταν μεγάλη ευθύνη αυτών που ήθελαν την ομάδα στη Β’ Εθνική και μεγαλύτερη αυτών που την έφεραν στην Γ’ Εθνική, πιστεύοντας πως πηγαίνοντας μόνο με τις φανέλες θα περνούν από κάθε γήπεδο. Άρα αυτοί που αποφασίζουν και συνεχίζουν να είναι επικίνδυνοι, πιστεύω ότι δεν ξέρουν και το αντικείμενο».

Για το αν είναι η σημερινή διοίκηση υποστήριξε:

«Η κάθε διοίκηση πρέπει να έχει άτομα που να ξέρουν το πώς θα λειτουργήσει».

Για το ότι πήραν τον Τοπαλίδη είπε:

«Ο Τοπαλίδης ο οποίος δεν δούλεψε σε καμία ομάδα πέραν της Εθνικής, από άλλο πόστο βέβαια θα είναι στον Άρη, έχει την εμπειρία, είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, αλλά δεν είναι γνώστης των καταστάσεων. Εγώ θα συμφωνήσω με την γνώμη του Φοιρού ότι αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να είναι στην ομάδα άνθρωποι που ξέρουν την κατηγορία και παίκτες που έχουν παίξει στην Γ’ Εθνική. Για μένα θα έπρεπε να ήταν δίπλα στην ομάδα τέσσερις-πέντε παλαίμαχοι σε κάθε πόστο και με υπομονή και με την εμπειρία του να δώσουν κατευθύνσεις. Αυτό θα γίνει στον Άρη όταν έρθει η ολική καταστροφή. Μην νομίζουμε ότι επειδή ήρθε ο Κάμπος ο οποίος είχε δουλέψει πριν πόσα χρόνια στην Ελλάδα, σε άλλη κατηγορία και με διαφορετικές συνθήκες ότι μπαίνοντας στο πρωτάθλημα θα μπορέσει να κάνει κάποια πράγματα. Είδαμε πολύ εύκολα ότι ο Άρης έχασε ένα παιχνίδι μέσα στην έδρα του. Τι θα συμβεί εκτός έδρας όταν δεν ξέρεις το μέρος; Αυτά θα πληρώσουμε πάλι και στο τέλος θα κάτσουμε να φαγωθούμε μεταξύ μας. Όλοι κοιτούν να πριονίσουν του μπροστινού την καρέκλα και το αποτέλεσμα τα πληρώνει όλα αυτά αγωνιστικά».

Στη συνέχεια διευκρίνισε:

«Επενδυτής να έρθει στην ομάδα αν δίπλα του δεν μπουν άτομα τα οποία έχουν ένα πλάνο και ένα όραμα στο μυαλό τους, ή άνθρωποι που έχουν ζήσει καταστάσεις της ομάδας, αυτό θα γίνεται πάντα σε οποιαδήποτε κατηγορία και αν είναι. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και το κυριότερο είναι ότι πάλι έρχεται ο πανικός και ο φόβος μέσα στο αγωνιστικό χώρο και οι παίκτες δεν αντέξουν».

Τέλος για το παιχνίδι με τον Άρη Ακροποτάμου κατέληξε:

«Είναι μία ομάδα που το μόνο που μου προκαλεί συμπάθεια είναι ότι λέγεται Άρης Ακροποτάμου και από εκεί και πέρα δεν μπορώ να σκεφτώ τον τρόπο ότι η ομάδα δεν θα βρει τον τρόπο για να κερδίσει. Δεν υποτιμούμαι κανέναν αντίπαλο, αλλά πρέπει ο Άρης να οχυρωθεί σαν ομάδα σε όλους τους τομείς».

Προτεινόμενα Άρθρα