Ο ορισμός του σέντερ φορ

από AllAboutARIS

Την τρίτη συνεχόμενη σεζόν στη Χιρόνα περνάει ο Φελίπε Σανσόν, ο οποίος στα 32 του χρόνια είναι πιο παραγωγικός από ποτέ με εφτά γκολ σε 11 ματς.

Η αποτελεσματικότητα του Ισπανού πρώην επιθετικού του ΑΡΗ ανάγκασε τον τοπικό Τύπο να ασχοληθεί μαζί του. Ο 32χρονος Σανσόν έβαλε σε 11 ματς φέτος όσα γκολ πέτυχε σε όλη την περσινή σεζόν. Η ιστοσελίδα «vavel.com» στο αφιέρωμά της τον χαρακτηρίζει ως τον ορισμό του σέντερ φορ. Κάνει επίσης για έναν από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της Σεγούντα ντιβιζιόν και ίσως τον μοναδικό που έχει εμπειρία από ευρωπαϊκή διοργάνωση, παίζοντας στον ΑΡΗ.

Στο ξεκίνημα της καριέρας του λόγω του μικρού του ύψους και της ταχύτητάς του έπαιζε επιτελικός μέσος, όμως γρήγορα καθιερώθηκε ως σέντερ φορ. Από την Μπαρτσελόνα Β’ συνέχισε σε μικρότερες καταλανικές ομάδες, πριν πάει για πρώτη φορά στη Χιρόνα τη σεζόν 2005-06. Το 2007 ήρθε στον ΑΡΗ, τη φανέλα του οποίου φόρεσε 27 φορές σε παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και του τότε κυπέλλου UEFA, πετυχαίνοντας μόλις τρία γκολ. Στη Θεσσαλονίκη έμεινε 1,5 χρόνο πριν επιστρέψει στη Χιρόνα, με την οποία έπαιξε 17 ματς και έβαλε πέντε γκολ.

Ακολούθησε η Γρανάδα για μια διετία. Την πρώτη σεζόν έκανε 35 συμμετοχές και έβαλε πέντε γκολ και τη δεύτερη παραχωρήθηκε δανεικός στη Ναστίκ ντε Ταραγόνα. Ακολούθησε η Έρκουλες, για να επιστρέψει στη Χιρόνα το καλοκαίρι του 2012 και να βρει εκεί την Ιθάκη του. Την πρώτη χρονιά σε 37 ματς έβαλε δέκα γκολ, τη δεύτερη σε 28 παιχνίδια πέτυχε εφτά γκολ και στη φετινή τρίτη σεζόν έχει φτάσει τον περσινό απολογισμό των εφτά γκολ σε μόλις 11 ματς.

Προτεινόμενα Άρθρα