«Του λείπει ο κλασικός φορ»

από AllAboutARIS

Ο προπονητής του Άρη Ακροποτάμου, Άκης Βάβαλης, μίλησε στο «AllAboutARIS ON AIR’ για το παιχνίδι της Δευτέρας με τον ΑΡΗ στην Ελευθερούπολη.

Ο νεαρός τεχνικός, που θα καθίσει για δεύτερη φορά στον πάγκο της ομάδας του, μίλησε για την περιπέτεια με την έδρα του παιχνιδιού αλλά και για τα αγωνιστικά προβλήματα που έχει εντοπίσει στον προσεχή αντίπαλο, τον ΑΡΗ.

Αναλυτικά είπε:

Για την έδρα του αγώνα: «Το καλύτερο θα ήταν να παίξουμε στη φυσική μας έδρα αλλά από τη στιγμή που η αστυνομία δεν δίνει το ΟΚ και με δεδομένο ότι προέχει η ασφάλεια του κόσμου ας γίνει στην Ελευθερούπολη»
Για το αν γνωρίζει σε τι κατάσταση είναι ο αγωνιστικός χώρος: «Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση. Μιλούν για ένα καλό γήπεδο, προσεγμένο, με πολύ ωραίους χώρους αλλά προκύπτει πρόβλημα με καιρικές συνθήκες, καθώς αναμένονται βροχές. Ο Ορφέα παίζει την Κυριακή εντός και δεν ξέρουμε τι καταπόνηση θα υπάρχει στον αγωνιστικό χώρο. Μέχρι τη Δευτέρα θα είναι δύσκολο να προλάβει να στεγνώσει. Μακάρι να έχουν καλές υποδομές κα να στεγνώσει γρήγορα».

Για τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού: «Σίγουρα θα μιλάμε για ένα δυνατό παιχνίδι, που θα κριθεί περισσότερο σε μονομαχίες, δύναμη και πάθος. Μιλάμε για δύο διαφορετικά δεδομένα. Ο ΑΡΗΣ ίσως να μην ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση, είναι η πρώτη έξοδος από τη Θεσσαλονίκη και αυτό είναι το ένα κομμάτι. Το δεύτερο κομμάτι που έρχεται να ισοσταθμίσει αυτά είναι ο καινούριος προπονητής. Φέρνει καινούρια ψυχολογία, οι παίκτες θέλουν να δείξουν τι αξίζουν, συν κάποιες αλλαγές που θα γίνουν από τον προπονητή».

Για το ό,τι δεν γνωρίζει ο Κάμπος τη Γ’ Εθνική: «Επειδή κι εμένα μου είχε τεθεί αυτή η ερώτηση γιατί δεν είχα δουλέψει στη Γ’ Εθνική, σίγουρα δεν είναι πρόβλημα για κάποιον που είναι στην πατρίδα του. Άλλωστε το να είναι κάποιος μόνιμα στη Γ` Εθνική μπορεί να σημαίνει ότι δεν προοδεύτει κιόλας. Για έναν ξένο προπονητή που δεν γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα είναι μία κατηγορία με ιδιαιτερότητες. Ο Κάμπος όμως είναι ένας έμπειρος προπονητής, αυτό θα βοηθήσει πολύ περισσότερο στην προσαρμογή του. Το ποδόσφαιρο, οι τακτικές, τα συστήματα είναι το ίδιο για όλο τον κόσμο σε όλε τις κατηγορίες. Ο ΑΡΗΣ είναι ΑΡΗΣ. Δεν θα κοιτάξει να προσαρμοστεί ούτε στον Άρη Ακροποτάμου ούτε στον Ορφέα Ελευθερούπολης ούτε πουθενά. Είναι αυτός που θα παίζει το δικό του παιχνίδι».

Για τα φαβορί του ομίλου: «Πιστεύω ότι ο ΑΡΗΣ και ο Πανσερραϊκός κατά πρώτο λόγο συν την Καβάλα, είναι οι ομάδες που είχαν ένα πλάνο από την αρχή να αλλάξουν κατηγορία και πάνω σε αυτό κινήθηκαν, έστω και αν ο ΑΡΗΣ άργησε λίγο μέχρι να αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα παίξει».

Για το στόχο του Άρη Ακροποτάμου: «Μία τέτοια ομάδα ειδικά όπως έχει γίνει το σύστημα με έξι ομάδες να πέφτουν, έχει στόχο την παραμονή. Πέρσι έφτασε ως την τρίτη θέση, φέτος δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά στόχος είναι η γρήγορη παραμονή. Αν στην πορεία έρθει ένα καλό πλασάρισμα καλοδεχούμενο θα είναι».

Για το πώς αντιμετωπίζουν το ματς με τον ΑΡΗ: «Κανένας δεν θα πει τίποτα στον Άρη Ακροποτάμου αν χάσει από τον ΑΡΗ. Εμείς μόνο όφελος μπορούμε να έχουμε. Έχουμε ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας. Είναι ευκαιρία να δείξουμε τους παίκτες που έχουμε. Θα παίξουμε χωρίς άγχος και ότι έρθει».

Για τους λόγους που δεν ξεκίνησε καλά ο ΑΡΗΣ: «Είναι μία ομάδα που θα έπρεπε να στηθεί από την αρχή με δεδομένο ότι θα βρίσκει απέναντί του κλειστές άμυνες. Άργησε λίγο με το σχεδιασμό του, ήρθαν κάποιοι χωρίς προετοιμασία, ενδεχομένως η έλλειψη κλασικού επιθετικού να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα. Έχω δει στιγμιότυπα σχεδόν από όλα τα παιχνίδια. Έχει πρόβλημα στο τελείωμα. Χάνει πολλές ευκαιρίες. Ίσως υπάρχει και μία υποτίμηση στην κατηγορία αλλά δεν είναι τόσο εύκολα. Δεν κερδίζεις με τη φανέλα».

Για την κατάσταση στη βαθμολογία: «Θα έχουμε ξεπετάγματα στις πρώτες θέσεις αλλά σε βάθος χρόνου με το τέλος του πρώτου γύρου θα ξεχωρίσουν οι ομάδες που πάνε για την άνοδο. Θα παίξει ρόλο και η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, γιατί οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν χρήματα για μεταγραφές. Θα πρέπει να αφήσουν δύο για να πάρουν άλλους δύο».

Προτεινόμενα Άρθρα