Η "ταλαιπωρία" του Ρένια

από AllAboutARIS

Ενώ αγωνιζόταν κανονικά ως γηγενής στη Σούπέρ Λίγκ, ο κανονισμός μεταγραφών στη Γ΄ Εθνική δεν του επιτρέπει κάτι αντίστοιχο και παίζει ως ξένος.

Από τα αρκετά παράδοξα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι και αυτό που συμβαίνει με τον Αντι Ρένια. Ο 21χρονος επιθετικός του ΑΡΗ τις δυο προηγούμενες σεζόν στη Σούπερ Λίγκ,όταν και έγινε επαγγελματίας, αγωνιζόταν κανονικά ως γηγενής εκμεταλλευόμενος μια σχετική διάταξη αλλά φέτος που οι κίτρινοι αγωνίζονται στην ερασιτεχνική 3η κατηγορία, υπάρχει άλλος κανονισμός μεταγραφών που ισχύει για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που δεν του επιτρέπει να αγωνίζεται ως γηγενής αλλά ως ξένος με συνέπεια να καταλαμβάνει θέση ξένου.

Το ακόμη πιο παράδοξο είναι ότι ο Ρένια ενώ είναι από τεσσάρων μηνών στην Ελλάδα, έχει πάει κανονικά σε ελληνικό σχολείο, ζει όλη του τη ζωή στην Θεσσαλονίκη και ακόμη δεν έχει καταστεί εφικτό να αποκτήσει ελληνική υπηκοότητα και να πάρει στα χέρια του ελληνική ταυτότητα. Θυμίζουμε ότι ο φάκελος για την ελληνοποίησή του κατατέθηκε στην Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης πριν από δυο χρόνια και από τότε έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας με πρόσχημα ότι έχουν σταματήσει οι ελληνοποιήσεις αλβανών.

Με αφορμή το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ έχει ήδη έξι ξένους παίκτες στο ρόστερ του και μπορεί να δηλώνει στο φύλλο αγώνα μέχρι τέσσερις, η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος και ο Γιάννης Τοπαλίδης συγκεκριμένα είχε συζήτηση με τον παίκτη ώστε να κινηθούν εκ νέου οι διαδικασίες και να διαπιστωθεί αν υπάρχει η δυνατότητα ως τον Γενάρη να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα και να μην αγωνίζεται ως ξένος.

Προτεινόμενα Άρθρα