H "Τετάρτη" της ΝΕΡΙΤ

από AllAboutARIS

Με κάτι λιγότερο από 10 εκατ. ευρώ, η ΝΕΡΙΤ εξασφάλισε το «μικρό πακέτο» των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Τσάμπιονς Λιγκ για τις επόμενες τρεις αγωνιστικές περιόδους (2015- 2018).

Μετά το ΟΤΕ TV που πλειοδότησε και απέκτησε το βασικό πακέτο μετάδοσης των αγώνων της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης –αλλά και του Γιουρόπα-  η ΝΕΡΙΤ κατάφερε να διατηρήσει τα κεκτημένα της. Με σχεδόν 10 εκατ. ευρώ (3,3 εκατ για κάθε σεζόν), ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα μεταδίδει το σπουδαιότερο παιχνίδι κάθε Τετάρτης, όπως φυσικά και τον τελικό. Στο πακέτο περιλαμβάνονται οι εκπομπές πριν και μετά την ζωντανή μετάδοση της εκάστοτε ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, ο δεύτερος σημαντικότερος αγώνας της ίδιας μέρας (σε μαγνητοσκόπηση) και στιγμιότυπα από τους αγώνες της Τρίτης.

Για «σημαντικά εξορθολογισμένο οικονομικό αντάλλαγμα» κάνουν λόγο τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ, που τονίζουν πως το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 1/3 εκείνου που είχε επενδύσει η  ΕΡΤ για την περίοδο 2012-2015.

Η συμφωνία με την Team, την εταιρεία μάρκετινγκ που διαχειρίζεται τα δικαιώματα μετάδοσης του Τσάμπιονς Λιγκ παγκοσμίως, ερμηνεύεται ως επιλογή της ελβετικής εταιρείας – στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζει – να προβάλλονται οι αγώνες της διοργάνωσης και από κανάλια ελεύθερης λήψης.
Από την ΝΕΡΙΤ εκφράζεται η εκτίμηση ότι «το 1/3 της επένδυσης θα ανακτηθεί μέσω διαφημιστικών εσόδων».

Προτεινόμενα Άρθρα