Το αφήνει ανοικτό

από AllAboutARIS

Σε διαβούλευση βρίσκεται από την Τρίτη (25/11) ο νέος νόμος για τον αθλητισμό όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ΄ Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.

Το νέο νομοσχέδιο που προβλέπει διατάξεις- τομές στον χώρο του αθλητισμού, έχει πολλές αλλαγές και κρύβει κινδύνους και όσον αφορά τη δυνατότητα σύστασης νέας ΠΑΕ από το ίδιο αθλητικό σωματείο που είναι και αυτό που ενδιαφέρει τον ΑΡΗ εφόσον φυσικά ξεκινήσει η εκκαθάριση. Το κομμάτι στο σχέδιο νόμου για τον επαγγελματικό αθλητισμό αναφέρει τα εξής: Ισχύουν για τις ΑΑΕ οι σχετικές διατάξεις του Κ.Ν.2190/20 περί ανωνύμων εταιρειών με παρεκκλίσεις, όπως την πρόβλεψη ειδικών διατάξεων για την απαγόρευση της πολυιδιοκτησίας. Κατάργηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Οι αρμοδιότητές της ως προς τα διοικητικά θέματα και τους ελέγχους αθλητικής φύσης ασκούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ως προς τους λογιστικούς και διαχειριστικούς ελέγχους από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ευθύνη των διοικήσεων των ΑΑΕ για χρέη των ανωνύμων εταιρειών σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ν.2190/20. Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου συγχώνευσης – λύσης των ΑΑΕ. Απαγόρευση ίδρυσης δεύτερης ΑΕ από το ίδιο αθλητικό σωματείο.
Δυνατότητα σε σωματεία που ανεβαίνουν κατηγορία να διατηρήσουν την ισχύουσα νομική μορφή τους κατ’ επιλογή τους.

Ενοποίηση των διατάξεων για τη σύσταση, λειτουργία και τα όργανα διοίκησης όλων των επαγγελματικών ενώσεων.

Τα παραπάνω θα τεθούν ασφαλώς σε δημόσια διαβούλευση μέχρι να παρουν την τελική τους μορφή. Αυτό που χρειάζεται ήδη από τους νομικούς του ΑΡΗ είναι καταρχήν μελέτη και στη συνέχεια εγρήγορση για το καθεστώς που θα ισχύσει.

Προτεινόμενα Άρθρα