Νίκες για Λίβερπουλ, Μάντσεστερ

από AllAboutARIS

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε 3-0 τη Χαλ για την τρίτη σερί της νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Γκλεν Τζόνσον έσωσε τη Λίβερπουλ στο 85` με τη Στόουκ (1-0).

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε 3-0 τη Χαλ για την τρίτη σερί της νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Γκλεν Τζόνσον έσωσε τη Λίβερπουλ στο 85` με τη Στόουκ (1-0).

Η ομάδα του Λουί Φαν Χάαλ για πρώτη φορά φέτος σημείωσε τρίτο σερί τρίποντο, με το συγκρότημα του Στιβ Μπρους να μην προβάλλει αντίσταση στο 700ό ματς του Άγγλου ως επαγγελματίας προπονητής.

Το ματς ξεκίνησε άσχημα για τους γηπεδούχους, καθώς στο 13ο λεπτό ο Άνχελ Ντι Μαρία αποχώρησε τραυματίας, πιθανότατα με θλάση. Τρία λεπτά αργότερα όμως τα χαμόγελα επανήλθαν στο «Όλντ Τράφορντ» , όταν ο Σμόλινγκ άνοιξε το σκορ από κοντά με δεύτερη προσπάθεια μετά από κόρνερ του Ρούνι. Ο τελευταίος έγινε σκόρερ στο 42ο λεπτό κάνοντας το 2-0, με το έβδομο γκολ του σε πέντε αγώνες απέναντι στη Χαλ. Το τελικό 3-0 έκανε στο 66` ο Φαν Πέρσι με υπέροχο σουτ μετά από πάσα του Ερέρα, με τη Γιουνάιτεντ να παραμένει τέταρτη και να πλησιάζει στους δύο πόντους τη Σίτι που αύριο δοκιμάζεται στο Σαουθάμπτον.

Στο «Άνφιλντ», η ανακοίνωση των ενδεκάδων προκάλεσε σοκ, με τον Στίβεν Τζέραρντ να μένει στον πάγκο, 16 ακριβώς χρόνια μετά το επίσημο ντεμπούτο του με τη Λίβερπουλ. Οι «ρεντς» και ο προπονητής τους Μπρένταν Ρότζερς ήταν υπό πίεση μετά από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα  και για άλλη μία φορά φάνηκαν αναποτελεσματικοί στην επίθεση, με τους Λούκας, Λάμπερτ, Άλεν και Στέρλινγκ να χάνουν ευκαιρίες. Οι «πότερς» με τη σειρά τους είχαν σημαντικές φάσεις με τον Ντιούφ και τον Μπόγιαν (δοκάρι). Τελικά ο Τζέραρντ μπήκε στο 75`, αλλά δεν έδειχνε να αλλάζει τη μοίρα του ματς. Αυτό το έκανε τελικά στο 85` ο Γκλεν Τζόνσον με …ηρωϊκό τρόπο: ο Χέντερσον έκανε τη σέντρα, ο Λάμπερτ με πρώτη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στο ριμπάουντ ο ακραίος μπακ της Λίβερπουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά-ψαράκι…αυτοθυσίας, που του στοίχισε μερικά ράμματα στο κεφάλι μετά από χτύπημα αντιπάλου στην προσπάθεια για γκολ.

Στο ντέρμπι των φορμαρισμένων…μικρομεσαίων, η Γουέστ Χαμ διέκοψε το νικηφόρο σερί της Νιούκαστλ κερδίζοντάς την με 1-0 στο «Άπτον Παρκ». Το γκολ της νίκης πέτυχε για τα «σφυριά» ο Άαρον Κρέσγουελ στο 56`, σκοράροντας για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, καθώς ο αρχηγός τους Μουσά Σισοκό δέχτηκε δύο κίτρινες σε 46 δευτερόλεπτα και αποχώρησε πρόωρα στο 76`.

Στην Ουαλία, η Κρίσταλ Πάλας έδειξε για άλλη μία φορά το μαχητικό της πνεύμα, παίρνοντας ισοπαλία 1-1 μέσα στην έδρα της Σουόνσι. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 15` με το 18ο γκολ του Μπονί στο ημερολογιακό έτος 2014. Δέκα λεπτά αργότερα όμως ο Σέλβι ανέτρεψε τον Σαμάκ στην περιοχή και ο Γέντινακ δεν αστόχησε από τη βούλα.

Στο Μπέρνλι, οι γηπεδούχοι παραχώρησαν ισοπαλία 1-1 στην Άστον Βίλα και έμειναν αήττητοι για τρίτη σερί αγωνιστική, αν και βρίσκονται ακόμα στη ζώνη του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν χωρίς νίκη για όγδοη σερί νίκη καθώς προηγήθηκαν στο 38` με τον Τζο Κόουλ, αλλά ισοφαρίστηκαν στο 87ο λεπτό με πέναλτι του αρχισκόρερ των «κλάρετς» Ντάνι Ινγκς.

Δραματικό ήταν τέλος το ματς στο «Λόφτους Ρόουντ», με την ΚΠΡ να πετυχαίνει πολύτιμη νίκη με 3-2 επί της Λέστερ. Οι «αλεπούδες» άνοιξαν το σκορ νωρίς με τον Καμπιάσο, οι γηπεδούχοι επανήλθαν γυρίζοντας το ματς στο 2-1, η Λέστερ με τη σειρά της ισοφάρισε, πριν έρθει ο Τσάρλι Όστιν στο 73` για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Τα αποτελέσματα (13η αγωνιστική):

Σάββατο

Γουέστ Μπρόμιτς – Άρσεναλ 0-1
(60` Ουέλμπεκ)

Γουέστ Χαμ – Νιούκαστλ 1-0
(56` Κρέσγουελ)

Μάντσεστερ Γ. – Χαλ 3-0
(16` Σμόλινγκ, 42` Ρούνι, 66` Φαν Πέρσι)

Μπέρνλι – Άστον Βίλα 1-1
(87` πεν. Ινγκς – 39` Τζο Κόουλ)

Σουόνσι – Κρ. Πάλας 1-1
(15` Μπονί – 25` πεν. Γέντινακ)

Λίβερπουλ – Στόουκ 1-0
(85` Τζόνσον)

ΚΠΡ – Λέστερ 3-2
(38` αυτ. Μόργκαν, 45` Φερ, 73` Όστιν – 4` Καμπιάσο, 68` Σκλουπ)

Σάντερλαντ – Τσέλσι (19:30)

Κυριακή

Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Σίτι (15:30)

Τότεναμ – Έβερτον (18:00)

Προτεινόμενα Άρθρα