Libero 107.4: Στρατής Εγγλέζος και Μιχάλης Λολίδης για την εμπειρία της ακουστικής περιγραφής στο “Κλ.Βικελίδης”

από AllAboutARIS

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο ΑΡΗΣ έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον σχολιασμό ακουστικής περιγραφής για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Ο Στρατής Εγγλέζος έχει χάσει την όρασή του από τα δύο του χρόνια, είναι μέλος της Εθνικής ομάδας τυφλών αλλά ποτέ δεν τα παράτησε… Η δύναμη ψυχής έχει υπερκεράσει κάθε εμπόδιο και τώρα με την πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει έναν ακόμα λόγο να δηλώνει χαρούμενος.

Ο 28χρονος βρέθηκε στο “Κλ.Βικελίδης” στην αναμέτρηση με τους Ηπειρώτες και με την βοήθεια του Μιχάλη Λολίδη έζησε την μοναδική εμπειρία της μεταφοράς των γεγονότων από τον αγωνιστικό χώρο και την κερκίδα.

Οι δυο τους φιλοξενήθηκαν στον Libero 107.4 και την εκπομπή Pressing μιλώντας για την σπουδαία κίνηση του ΑΡΗ και πως έζησαν τον αγώνα.

“Χρειάζεται θέληση και καθημερινό αγώνα. Κάνω όμως αυτό που μ’αρέσει…” είπε ο Στρατής για να πάρει τον λόγο ο κ.Λολίδης εξηγώντας λεπτομερώς για το έργο που διατελούν: “Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να ζήσουν βιωματικά ότι ζούμε και εμείς, άνθρωποι που υπολείπονται σε κάτι, όπως ο Στρατής με την όρασή του.”

Ο Στρατής μίλησε για την συμπάθειά του για τον ΑΡΗ: “Όταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη έμαθα για τις ομάδες και με κέρδισε ο ΑΡΗΣ. Έχω και ένα φίλο που είναι φανατικός και με προσέλκυσε περισσότερο.”

Δείτε όλο το απόσπασμα της συνέντευξης στο παρακάτω λινκ:

 

Προτεινόμενα Άρθρα