Παράδεισος για τους ατζέντηδες

από AllAboutARIS

Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η Πρέμιερ Λιγκ, οι ομάδες του πρωταθλήματος ξόδεψαν, στις μετεγγραφικές περιόδους του 2014, το ποσό ρεκόρ των 115 εκατ. λιρών (145 εκατ. ευρώ) για τις αμοιβές των ατζέντηδων.

Το χρήμα που «πέφτει» για μετεγγραφές στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του κόσμου, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο επίπεδο. Οι ατζέντηδες των παικτών, όπως είναι λογικό, δεν είναι διατεθειμένοι να μείνουν μακριά από το οικονομικό «πανηγύρι» και καρπώνονται τεράστια ποσά για να ολοκληρωθούν οι αγοραπωλησίες των παικτών που εκπροσωπούν.

Το απίστευτο ποσό των 857,7 εκ. λιρών (1,08 δισ. ευρώ) που ξοδεύτηκε από τους αγγλικούς συλλόγους το περασμένο καλοκαίρι για την ενίσχυση των ρόστερ τους, ανέβασε και τα αντίστοιχα έσοδα των μάνατζερ, που από 96,7 εκατ. λίρες (122 εκατ. ευρών) το 2013 εκτινάχθηκαν στις 115 εκατ. λίρες για το 2014.

Καλύτερος «πελάτης» των ατζέντηδων ήταν, όπως και πέρυσι, η Τσέλσι του Ρόμαν Αμπράμοβιτς που «χορήγησε» στους μάνατζερ 16,8 εκατ. λίρες (21,2 εκατ. ευρώ). Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν η Λίβερπουλ (14,3 εκατ. λίρες) και η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι (12,8 εκατ. λίρες). Η συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ, η οποία ξόδεψε 193 εκατ. ευρώ για μετεγγραφές, ήταν πιο φειδωλή στις αμοιβές των ατζέντηδων δίνοντας τους 8 εκατ. λίρες.

Προτεινόμενα Άρθρα