Δεν θα γίνουν δεκτές αλλαγές στο εκλογικό σύστημα

από AllAboutARIS

Τον κίνδυνο να μην γίνουν δεκτές οι προβλέψεις του υπό διαβούλευση αθλητικού νόμου σχετικά με το εκλογικό σύστημα των ομοσπονδιών και τα κωλύματα παραγόντων επισημαίνει η ΕΟΕ.

Τον κίνδυνο να μην γίνουν δεκτές οι προβλέψεις του υπό διαβούλευση αθλητικού νόμου σχετικά με το εκλογικό σύστημα των ομοσπονδιών και τα κωλύματα παραγόντων επισημαίνει η ΕΟΕ.

Με επιστολή που έστειλε στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και έχει στη διάθεσή του το SoccerPlus υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι προβλέψεις του νέου νόμου είναι ανεδαφικές αφού δεν θα γίνουν δεκτές από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές ομοσπονδίες.

Ειδικότερα η ΕΟΕ υποστηρίζει: 

«Το νομικό καθεστώς των Αθλητικών Ομοσπονδιών πρέπει να παραμείνει όπως είναι σήμερα, δηλαδή να είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού Δικαίου.

Όσον αφορά τη διαδικασία εκλογής Διοικητικών Συμβουλίων κλπ. πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των Ομοσπονδιών και κυρίως των Ομοσπονδιών Ολυμπιακών αθλημάτων.

Καμία παρέμβαση στο εκλογικό σύστημα των Αθλητικών Νομικών Προσώπων και καμία θεσμοθέτηση περιοριστικών μέτρων ή κωλυμάτων  δεν μπορεί να γίνει, λόγω της  νομοθεσίας και του τρόπου λειτουργίας της ΔΟΕ και των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών (πχ. Η ΕΟΕ για να αλλάξει το καταστατικό της θέλει έγκριση από τη ΔΟΕ. Οι Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες δέχονται αλλαγή καταστατικών εθνικών Ομοσπονδιών μελών τους υπό την προϋπόθεση ότι δεν αντίκεινται οι διατάξεις τους στις διατάξεις της Παγκόσμιας ή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στην οποία ανήκουν και απαιτούν απόφαση Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας για τις τροποποιήσεις αυτές.

Σε ενάντια περίπτωση διαγράφουν τις Ομοσπονδίες αυτές από μέλη τους εάν δεν συμμορφωθούν. Πρόσφατες είναι οι περιπτώσεις των Ολυμπιακών Επιτροπών του Κουβέιτ και της Γκάνα όπως και πολλών Εθνικών Ομοσπονδιών διαφόρων αθλημάτων.)».

Προτεινόμενα Άρθρα