Μπήκαν μέσα

από AllAboutARIS

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της ΦΙΦΑ, που έλαβε χώρα από 14-20 Δεκεμβρίου στο Μαρόκο, δεν επέφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα στους διοργανωτές, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και κυρίως σε επίπεδο παγκόσμιας αναγνώρισης.

Όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα στην βορειοαφρικανική χώρα που επικαλούνται πηγές στην οργανωτική επιτροπή, η όλη διοργάνωση έφερε οικονομική ζημία περίπου 30 εκατ. ευρώ. Κύριος λόγος ήταν τα μεγάλα κόστη μεταφορών και παροχής καταλύματος, ειδικά για τους «υψηλού στάτους» επισκεπτών.

Η μεγάλη μαύρη κηλίδα της διοργάνωσης, όμως, είναι ο προημιτελικός ανάμεσα σε Κρουζ Αζούλ και Σύδνεϋ Γουόντερερς. Ο αγώνας στο γήπεδο της πόλης Ραμπάτ έγινε κάτω από τραγικές συνθήκες, με τον αγωνιστικό χώρο να θυμίζει λίμνη. Οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να βγάλουν το συγκεκριμένο γήπεδο από το υπόλοιπο του τουρνουά, μετακινώντας τον ημιτελικό ανάμεσα στη μεξικανική ομάδα και τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μαρακές.

Όπως είναι λογικό, μια τέτοια αλλαγή μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα προκάλεσε μεγάλη οικονομική ζημιά είτε λόγω των απαιτούμενων μεταφορών, είτε λόγω της επιστροφής του αντιτίμου των εισιτηρίων, είτε λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος για πώληση των εισιτηρίων στο γήπεδο του Μαρακές (χιλιάδες μοιράστηκαν στα σχολεία για να μην υπάρχουν μεγάλα κενά στις εξέδρες).

Η κατάσταση του γηπέδου της Ραμπάτ προκάλεσε αγανάκτηση στο εσωτερικό της χώρας, κυρίως λόγω του ότι το προηγούμενο διάστημα δόθηκαν 25 εκατ. δολάρια για την ανακατασκευή του ενόψει του τουρνουά.  Ο Βασιλιάς του Μαρόκο, Μοχάμεντ ο 6ος, έπαψε άμεσα από τα καθήκοντα του τον Υπουργό Αθλητισμού και του απαγόρευσε να παρευρεθεί στον μεγάλο τελικό. Επιπροσθέτως, ο μονάρχης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης να διεξάγει ενδελεχή έρευνα για τα όποια λάθη και τις διάφορες ατασθαλίες.

Προτεινόμενα Άρθρα