"Πάνω από 100.000 ευρώ το χρέος Γαλανού"

από AllAboutARIS

Ο αδερφός του Άλεξ Κάλας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην διαφωνία που υπήρξε με τους ανθρώπους των «κίτρινων» όσον αφορά τα χρέη στην ομάδα από το πέρασμα του Γιώργου Γαλανού.

Ο πρώην προπονητής του ΑΡΗ και αδερφός του Άλεξ Κάλας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην διαφωνία που υπήρξε με τους ανθρώπους των «κίτρινων» όσον αφορά τα χρέη στην ομάδα από το πέρασμα του Γιώργου Γαλανού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Αρενα:

«Έγινε μια επαφή, ολοκληρώθηκε πριν δύο ώρες, τα περισσότερα έχουν συμφωνηθεί και εκεί που υπήρχε διαφωνία είναι τα δεδουλευμένα των ποδοσφαιριστών όσον αφορά την περιοδεία του κ. Γαλανού. Με την δική μου γνώση που έχω λαμβάνοντας υπόψιν όσα έγιναν από τον Οκτώβριο και πριν, νομίζω πως είναι ένα ποσό πάνω από 100.000 ευρώ. Εκείνο που πρέπει να δούμε είναι πως σε αυτή την περίοδο κάποιοι είχαν την ευθύνη. Ερχόμαστε να χρεωθούμε προβλήματα που δημιούργησαν άλλοι. Να καλύπτουμε κάτι τέτοιο είναι συνυπευθυνότητα. Ο σύλλογος πρέπει να είναι αξιόπιστος και να ανταποκρίνεται στα οικονομικά».

Για την πρόταση της πλευράς του Άλεξ Κάλας:

«Γνωρίζοντας τα οικονομικά προβλήματα των ποδοσφαιριστών, εγώ είχα προτείνει να ξεκινούσαμε προπληρώνοντας τον μήνα Ιανουάριο. Τις παλαιότερες οφειλές ο κάθε εργαζόμενος θα τις διεκδικήσει και σωστά θα κάνει. Επί πολύ καιρό όλοι έλεγαν πως δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα και σιωπούσαν για τους δικούς τους λόγους.  Πρέπει να δούμε τι έσοδα είχε ο κ. Γαλανός και μετά θα πούμε τι πλήρωσε και τι δεν πλήρωσε. Τα χρέη είναι και λειτουργικά και αυτό το λένε και οι ποδοσφαιριστές. Οι ποδοσφαιριστές έχουν απόλυτο δίκιο αλλά άργησαν να ζητήσουν το δίκιο τους. Ήθελαν να προστατέψουν την ομάδα αλλά έφτασαν στο αμήν. Εγώ ήμουν έτοιμος να πάρω τα χρήματα, να πληρώσουμε τον Ιανουάριο ώστε να μην υπάρχει κανένα βιοποριστικό πρόβλημα. Έτσι όπως έγινε με αυτή την κωλυσιεργία δεν μπορεί να πληρωθεί κανείς και περιμένουμε για αύριο. Πιστεύω πως το ποιο σωστό είναι να πληρώσουμε τον Ιανουάριο και η εκκρεμότητα να δούμε μετά με ποιόν τρόπο θα λυθεί».

Για τις ελλείψεις στην ομάδα:

«Από τον Σεπτέμβριο υπάρχουν πολλές ελλείψεις. Αν δεν έχει ένας παίκτης τις συνθήκες που θα διασφαλίσουν την υγεία του πως θα συνεχίσει; Πρέπει να υπάρχει ένα εργασιακό περιβάλλον όπου θα είναι ωφέλιμος».

Για τον πότε μπορεί η πλευρά του να πληρώσει τον Ιανουάριο:

«Αν είχαμε την εντολή θα ήταν ο Ιανουάριος πληρωμένος από εχθές. Έχω προγραμματίσει αύριο να ταξιδέψω στο Αγρίνιο αν όμως χρειαστεί θα μείνω για να βγάλω και αύριο τα χρήματα».

Για τους λόγους που δεν πληρώνονται τα χρήματα του Γαλανού:

«Έχει να κάνει με θέματα ηθικής τάξεως και όχι το οικονομικό. Η παρουσία του κ. Γαλανού είχε κάποια θετικά και κάποια αρνητικά. Ένα από τα αρνητικά ήταν το ότι δεν πλήρωσε για κάποιους μήνες. Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο γιατί δεν τον πλήρωσε ο κ. Γαλανός»;

Για τα όσα έχει απαιτήσει ο κ. Κάλας:

«Η εντολή του αδελφού μου είναι να πληρώνονται όλοι ανά βδομάδα όπως γίνεται στο εξωτερικό. Έτσι θα μπορεί να ελέγχει και ο υπάλληλος την φερεγγυότητα σου. Αυτός που έχει τα χρήματα στο χέρι του έτσι κάνει και αυτό απαίτησε ο κ. Κάλας. Κάποιος που έχει κάθε μέρα τα λεφτά στα χέρια του μπορεί να λειτουργεί και διαφορετικά. Επίσης, είχε απαίτηση για ασφάλεια από νοσοκομειακή περίθαλψη. Είπαμε πως θα υπογράψουμε ιδιωτικά συμφωνητικά αμέσως. Είναι κάποια πράγματα που είναι μπροστά. Υπάρχει απλά μια ιδιαιτερότητα με αυτά που προέκυψαν στο πρόσφατο παρελθόν. Τώρα οι άνθρωποι περιμένουν να τους ενημερώσουμε αν δίνουμε τα χρήματα για το πρόσφατο παρελθόν. Όλα τα άλλα έχουν συμφωνηθεί».

Για το αν ο Άλεξ Κάλας θέλει να πληρώσει τα δεδουλευμένα:

«Ψάχνουμε να δούμε ποια φόρμουλα μπορούμε να βρούμε. Είναι δίκαιο για τους ποδοσφαιριστές να πάρουν τα δεδουλευμένα τους αλλά είναι άδικο να πληρώνουμε τα λάθη άλλων. Είμαστε σε μια κατάσταση όπου αυτά συγκρούονται».

Για το αν έχουν εισπραχθεί λεφτά από το τηλεοπτικό:

«Έχει εισπραχθεί ένα ποσό κοντά στις 40.000 ευρώ».

Προτεινόμενα Άρθρα