Ανοίγουν και άλλες θέσεις ανόδου!

από AllAboutARIS

Είναι ξεκάθαρο και αυτονόητο ότι ο ΑΡΗΣ οφείλει να κερδίσει την Κυριακή και στο τέλος του πρωταθλήματος να έχει αναδειχθεί πρώτος στον όμιλό του και να έχει κερδίσει την άνοδο στην football league.

Το AllAboutARIS αποκαλύπτει σήμερα ότι με όσα συμβαίνουν στην Superleague είναι πολύ πιθανόν η… άνοδος είναι λιγότερο αγχωτική, καθώς θα υπάρχουν περισσότερες θέσεις για να καλυφθούν τη νέα σεζόν.

Τι σχέση έχει η Λίγκα με την Γ εθνική και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τον ΑΡΗ; Ήδη με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, υπάρχει τουλάχιστον ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ θέση για άνοδο από την Γ εθνική στην football league με δεδομένο πάντα ότι η Νίκη Βόλου που αποβλήθηκε από την Λίγκα πάει απευθείας στην Γ εθνική.

Αν ακολουθήσουν και άλλες ομάδες όπως ο ΟΦΗ ή ο Πανιώνιος, τότε θα είναι και περισσότερες οι θέσεις από τις 4 που προβλέπονται σήμερα.

Το…αναλύουμε. Από την Λίγκα στην Β εθνική προβλέπεται ότι θα πέσουν 4 ομάδες και θα ανέβουν 2, ώστε στην Λίγκα τη νέα σεζόν να υπάρχουν 16 ομάδες και στην football league που θα γίνει και πάλι μία κατηγορία 18 ομάδες. Για αυτό άλλωστε και προβλέπεται ο υποβιβασμός πολλών ομάδων από την Β εθνική στην Γ εθνική. Ανεβαίνουν 2, μένουν 14 ομάδες από τους δυο ομίλους και μαζί με τους 4 που πέφτουν κάνουν μία κατηγορία 18 ομάδων.

Αν όμως κάποιες ομάδες (ήδη έχουμε τη Νίκη Βόλου) δηλώσουν αδυναμία, τότε αυτομάτως θα καλυφθούν βάση νόμου από τις ομάδες της Γ εθνικής. Δεν γίνεται πχ να πέσουν λιγότερες από την Β στην Γ γιατί ο νόμος αναφέρει ότι η θέση πρέπει να καλύπτεται από ομάδα που έρχεται από την πιο κάτω κατηγορία. Θεωρητικά σήμερα υπάρχει μία επιπλέον θέση και μπορούν να γίνουν περισσότερες, αλλά από τώρα οι ενδιαφερόμενοι (πχ ΑΡΗΣ, Σέρρες, Καβάλα και οι ομάδες από τους άλλους ομίλους της Γ εθνικής) πρέπει να…ψαχτούν και να σιγουρέψουν ότι θα είναι αυτοί που θα καλύψουν τις θέσεις που θα προκύψουν.

Το σημειώνουμε σήμερα…Ιανουάριο και ελπίζουμε από την μία να μην χρειαστεί να ασχοληθεί ο ΑΡΗΣ τον Απρίλιο, αλλά από την άλλη αν χρειαστεί να μην ακούσουμε ότι… άργησε. Φυσικά και το AllAboutARIS θα παρακολουθεί το θέμα, αλλά πρώτιστα θα πρέπει όλος ο ΑΡΗΣ να έχει τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά.

Προτεινόμενα Άρθρα