"Να ξεκινήσει άμεσα η εκκαθάριση"

από AllAboutARIS

Οπως τόνισε, όσο γρηγορότερα αρχίσει, τόσο πιο θετικά θα είναι τ` αποτελέσματα

Στην εκπομπή “AllAboutARIS On Air” μίλησε ο γνωστός νομικός και μέλος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, Χάρης Κοκκόνης, για το μείζον θέμα της εκκαθάρισης. Ο κ. Κοκκόνης υπογράμμισε τη σημασία της άμεσης έναρξης της όλης διαδικασίας, ώστε να αυξηθούν και οι πιθανότητες να πετύχει η προσπάθεια εξυγίανσης.

Αναλυτικά

Για την εκκαθάριση: Μια βδομάδα ασχολούμαι προσωπικά. Εχουν γίνει αλλαγές στην ηγεσία του Τμήματος και είναι λογικό οι άνθρωποι να θέλουν επανεκκίνηση. Από τον Σπύρο Χριστοφορίδη έχει γίνει σχετική προεργασία, καθώς είχε βρει τους εκκαθαριστές. Οι κ.κ. Σενέμης, Κλεώπας διορίστηκαν, άρα παραμένουν.

Οι πρώτες ενέργειες μετά τη Γ.Σ.: Είναι λογιστικές και νομικές ενέργειες. Πρέπει να υπογραφεί η εντολή, να βρεθούν οι νομικοί, οι φοροτεχνικοί, για να τρέξει η ιστορία. Μόλις γίνουν τα παραπάν, ξεκινά άμεσα. Ακόμα δε δόθηκε εντολή. Σήμερα υπάρχει συνάντηση και περιμένουμε τη νέα κατάσταση στον ΑΡΗ, για να δούμε τί θα γίνει.

Νομική ευθύνη έχει και η Κ.Μ.Α. και ο Ερασιτέχνης αλλά το έννομο συμφέρον για το μέλλον της εταιρείας είναι ο επανδυτής που υπάρχει σήμερα και έχει τη δύναμη να κινήσει τα νήματα. Οι φορείς του ΑΡΗ δε μπορούν να τρέξουν τη διαδικασία.

Για την ομάδα των νομικών: “Στα δικαστήρια παρίστανται μέχρι τρεις, συνήθως, δικηγόροι, προκειμένου να είναι ευκίνητο το σχήμα. Αυτό είναι δική μου άποψη βέβαια”.

Για Ζαμπέτα-Αθανασιάδη: Δεν είμαι τόσο βέβαιος ότι θα μπλοκάρουν τη διαδικασία της εκκαθάρισης. Χθες, εξέφρασαν την ευχή ότι θα υπήρχε η παλιά Α.Ε. εάν βρισκόταν επενδυτής για τα χρέη. Κάτι που δεν έγινε όμως. Πώς θα γίνει κάτι τέτοιο; Εκ των πραγμάτων δε γινόταν. Συμπάσχω μαζί τους για τις ευθύνες που έχουν. Εάν η εταιρεία πάει σε εκκαθάριση και αποδείξουν ότι δε μπορούσε να επιβιώσει, γιατί παρήγαγε χρέος, θα είναι ελαφρυντικό για εκείνους.

Εναντίον ποιων θα μπορούσαν στραφούν οι τυχόν ενδιαφερόμενοι που είναι κατά της εκκαθάρισης: Μπορούν να το κάνουν με ανακοπές, αλλά δε βλέπω το αντικείμενο. Ο καθένας μπορεί να ζητήσει ό,τι θέλει. Υπάρχουν προθεσμίες, δεδομένα και πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες.

Για τον αν πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 3μήνου: Είναι θέμα ερμηνείας. Επικρατεί η άποψη ότι αρκεί να έχει εκκινθεί η διαδικασία, προκειμένου να ολοκληρωθεί εντός συγκεκριμένης προθεσμίας.

Κλείνοντας, ο κ. Κοκκόνης, πρόσθεσε:

“Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη διαδικασία από εδω και πέρα. Τόσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε εντός των προθεσμιών. Το θέμα είναι να ξεκινήσει. Αυτό είναι σήμερα, που μιλάμε, το σημαντικό.

Για το Ρύσιο και την εκκαθάριση: ο,τι ισχύσει για κάθε ΑΕ. στοιχείο πολλαπα επιβαρυμένο. πρέπει κάποιος να το πάρει, αν γίνει πλειστηριασμός. το ενδιαφέρον μπορεί να είναι περιορισμένο για άλλον, λόγω ότι είναι αθλητική η χρήση του. Μπορεί να βρεθούν κι άλλες λύσεις και να αποδεσμευτεί και το προϊόν που θα προκύψει να αποτλέσει τρόπο πληρωμης των πιστωτών.

αρης εμπορική: Ειναι ξεχωριστή εταιρεία που έχει χρέη καιγ ια τη οποία τα προβλεπόμενα στοιχεία δεν τα είχαν μαζί του ςοι εκπρόσωποι. πρέπει να εποδειχθεί με έγγραφα και εντολές.

Προτεινόμενα Άρθρα