Το…λιγότερο κακό (0-0)

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να έχει φύγει νικητής από την Καβάλα, αν αξιοποιούσε τις κλασικές ευκαιρίες που είχε στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, όταν ήταν σαφέστατα καλύτερος, αλλά σε κάθε περίπτωση θα μπορούσε και να είχε ηττηθεί αν οι Καβαλιώτες αξιοποιούσαν το δικό τους καλύτερο διάστημα

Ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να έχει φύγει νικητής από την Καβάλα, αν αξιοποιούσε τις κλασικές ευκαιρίες που είχε στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, όταν ήταν σαφέστατα καλύτερος, αλλά σε κάθε περίπτωση θα μπορούσε και να είχε ηττηθεί αν οι Καβαλιώτες αξιοποιούσαν το δικό τους καλύτερο διάστημα ειδικά στο πρώτο μισό του αγώνα.

Το τελικό 0-0 μάλλον κρίνεται δίκαιο, με τον ΑΡΗ να παραμένει ένα βαθμό κάτω από την Καβάλα και πλέον τρεις κάτω από τον Πανσερραικό και βέβαια να συνεχίζει να εξαρτάται από τον εαυτό του με δεδομένο ότι έχει στον δεύτερο γύρο και τις δυο ομάδες στο Κλ. Βικελίδης και με νίκες θα έχει και την ισοβαθμία.

Στο παιχνίδι η Καβάλα ξεκίνησε πιο δυνατά και προσπάθησε να πιέσει για το γκολ χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Στο 12 είχε δοκάρι μετά από μία σέντρα σουτ του Παππά, με την μπάλα να βρίσκει στο πίσω μέρος του οριζόντιου και να φεύγει  άουτ.

Ο ΑΡΗΣ είχε περισσότερο το μυαλό στα μετόπισθεν και με δεδομένο ότι Λεμονής, Προβατίδης, Παπαδόπουλος και Σουνάς έκαναν πολλές λάθος μεταβιβάσεις δεν μπορούσε να απειλήσει πέρα από ορισμένα σουτ που δεν βρήκαν στόχο.

ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΟ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙ

Οι παίκτες της Καβάλας από την μία με γεμίσματα προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν το ύψος του Κανούλα, αλλά ο Φερνάντες στην κυριολεξία τον…έσβησε. Παράλληλα η…κλωτσιά ειδικά στον Πόι πήγαινε σύννεφο και για αυτό ο Αργεντίνος ήταν πολύ εκνευρισμένος. Στο 35 εκνευρίστηκε ακόμα περισσότερο όταν καθαρά ανατράπηκε μέσα στην περιοχή (τον τράβηξε έξυπνα από το σορτσάκι ο αμυντικός), αλλά ο Δραγάτης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο ΑΡΗΣ έφτασε κοντά στο γκολ στο 38 όταν μετά από φάση διαρκείας ο Γιαννίτσης από κοντά σούταρε άουτ. Η Καβάλα απείλησε στο 40 με τον Μπαρέτα, αλλά το σουτ του τελευταίου απομάκρυνε σωτήρια ο Καρατζιοβαλής.

ΩΣ ΤΟ 60 ΚΑΒΑΛΑ, ΜΕΤΑ ΜΟΝΟ ΑΡΗΣ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, αλλά είχαν μία ανούσια υπεροχή, πολλές φορές από φάσεις που δημιουργούνταν από λάθη της μεσαίας γραμμής του ΑΡΗ. Στο 50 έχασε διπλή μεγάλη ευκαιρία όταν αρχικά ο Καρατζιοβαλής σταμάτησε τον Μπριτσιανι και στην εξέλιξη ο Παππάς σε κενη εστία από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Ο ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ

Ο ΑΡΗΣ όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε στροφές και προειδοποίησε στο 53, όταν ο Φερνάντες μετά από φάουλ του Σουνά έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Καπνίδης και Πόι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις για ένα γκολ με την Καβάλα σταδιακά να υποχωρεί. Στο 73 νέα τεράστια ευκαιρία για τον ΑΡΗ και πάλι με τον Φερνάντες να κερδίζει τους πάντες στον αέρα, αλλά να στέλνει την μπάλα σύριζα από το κάθετο δοκάρι.

ΕΠΕΦΤΑΝ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ… Χ

Μετά το 75 ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές ότι ο ΑΡΗΣ πίεζε για το γκολ και οι Καβαλιώτες είχαν συμβιβαστεί με την ισοπαλία καθώς δεν μπορούσαν ούτε το κέντρο να περάσουν. Πάνω από 6-7 φορές οι παίκτες της Καβάλας βρέθηκαν στο έδαφος για να κερδίσουν χρόνο, ενώ ο τερματοφύλακας πήρε ακόμα και κάρτα για καθυστέρηση σε ελεύθερο. Παπαδόπουλος και Χιντασέλι δεν κατάφεραν να σκοράρουν στις τελευταίες ευκαιρίες του ΑΡΗ και έτσι το τελικό 0-0 έδωσε από ένα βαθμό στις δυο ομάδες.

ΚΑΒΑΛΑ (Γιάννης Ισπυρλίδης): Φυρινίδης, Σταματόπουλος(82 Ασημάκης), Βιτλής(88 Παπαδόπουλος), Γκαρακλίδης(61 Μπάτζιος), Ιορδανίδης, Γαβριηλίδης, Παππάς, Μπαρέτας, Μπρατσιάνι, Διαμαντίδης, Κανούλας

ΑΡΗΣ (Πάουλο Κάμπος): Καρατζιοβαλής, Γκίνο, Γιαννίτσης, Λιόλιος, Φερνάντεζ, Λεμονής, Πόι, Προβατίδης, Καπνίδης(90 Χιντασέλι), Σουνάς(80 Σταυρόπουλος), Παπαδόπουλος (86 Βασιλόπουλος)

Προτεινόμενα Άρθρα