Ο Αλκαράθ, το επαγγελματικό συμβόλαιο και οι ευκαιρίες που του δόθηκαν, αλλά δεν τις άρπαξε
Από τον ΑΡΗ τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει αρκετοί νεαροί παίκτες, λίγοι όμως είναι αυτοί που μπορούν να περηφανεύονται σχεδόν όλη τους τη ζωή μέσα στην ομάδα. Ενας από αυτούς είναι και ο Αντι Ρένια, ο οποίος χτες είπε “αντίο” στους “κίτρινους”, μετά από 14 χρόνια σε αυτούς.
Γέννημα-θρέμμα του ΑΡΗ
Ο Ρένια εντάχθηκε στις ακαδημίες του ΑΡΗ το 2001, σε ηλικία 8 ετών και χρόνο με το χρόνο κατάφερνε να κερδίζει τους προπονητές με τα προσόντα του, κάνοντας κάθε σεζόν ακόμη ένα βήμα για τον μεγάλο του στόχο, που δεν ήταν άλλος από την πρώτη ομάδα.
Η κούπα με την Κ-20
Πριν ο 22χρονος μεσοεπιθετικός ζήσει την εμπειρία της πρώτης ομάδας, γεύτηκε την κατάκτηση ενός τίτλου με τη φανέλα του ΑΡΗ. Τη σεζόν 2010-2011 η Κ-20 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος, με τον Ρένια δέκα χρόνια μετά τον ερχομό του στον ΑΡΗ, να ζει μία στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του.
Ο Αλκαράθ του άνοιξε την πόρτα
Ο Λούκας Αλκαράθ ήταν ένας από τους προπονητές του ΑΡΗ τη σεζόν 2012-2013 και μία από τις αποφάσεις που είχε πάρει ήταν η προώθηση του Ρένια στην πρώτη ομάδα. Στις 22 Ιανουαρίου το 2013 ο νεαρός Αλβανός υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, τρεις μήνες όμως αργότερα τραυματίστηκε στον ώμο και έμεινε τρεις μήνες εκτός.
Επεισε και τον Μλίνκοβιτς
Την νέα χρονιά ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε με τον Γιάννη Χατζηνικολάου, ακολούθησε όμως ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς, ο οποίος έδειξε να πιστεύει στις ικανότητες του Ρένια. Του έδωσε κάποιες ευκαιρίες, ήρθε όμως νέος τραυματισμός, αυτή τη φορά μία θλάση β΄βαθμού, για να τον κρατήσει περίπου έναν μήνα εκτός προπονήσεων.
Ο Καλαϊτζίδης και ο νέος ρόλος
Το περασμένο καλοκαίρι ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης αναλάμβανε τον ΑΡΗ και στα πλάνα του είχε και τον Αντι Ρένια, το οποίο προσπάθησε να προσαρμόσει σε έναν νέο ρόλο, αυτόν του επιθετικού. Στην προετοιμασία τα πήγε καλά, στα επίσημα όμως όχι τόσο, αφού δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του έδωσε ο Ελληνας τεχνικός. Αυτές τις είχε και από τον Κάμπος, πάλι όμως φαινόταν μπλοκαρισμένος και με εξαίρεση ένα γκολ στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό, δεν μπόρεσε να δείξει κάτι παραπάνω.
Το χρόνιο πρόβλημα της Ελληνοποίησης
Πως γίνεται ένα παιδί που έχει ζήσει όλη του τη ζωή στην Ελλάδα, να μην έχει την ελληνική υπηκοότητα, αυτό πραγματικά είναι απορίας άξιον. Αποτέλεσε όμως και τον βασικό λόγο αποχώρησης του από τον ΑΡΗ, από τη στιγμή που έπιανε θέση ξένου. Το ίδιο θέμα ο Ρένια προσπάθησε να το λύσει και στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα, δεν του στοίχιζε όμως τη θέση του στην ομάδα. Κάτι που δυστυχώς για τον ίδιο, συνέβη τώρα και έτσι αποχαιρέτησε τον ΑΡΗ, από τον οποίο σίγουρα έχει πολλές αναμνήσεις. Καλές, αλλά και κακές…