Άμυνα που… τσακίζει κόκκαλα

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ επικράτησε της Ελευσίνα με 79-61 και απέκτησε χαρακτήρα ομάδας που κερδίζει εύκολα αυτού του είδους τα παιχνίδια. Όπως επίσης έδειξε ότι βρήκε τον ρυθμό στην άμυνα, η οποία για μία ακόμη εβδομάδα… τσάκιζε κόκκαλα.

Η άμυνα ήταν το στοιχείο που έδωσε στον ΑΡΗ την νίκη, το δικαίωμα να στείλει την διαφορά στους +20 πόντους και να μπορέσουν οι παίκτες του να σκέφτονται ήδη το παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ.
Οι «κίτρινοι» ήδη από το προηγούμενο παιχνίδι, αυτό κόντρα στο Ρέθυμνο, είχαν δείξει ότι η άμυνα θα είναι το «όπλο» τους στο υπόλοιπο της χρονιάς.
Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη στο πρώτο δεκάλεπτο κόντρα στους Κρητικούς δέχθηκαν μόλις οχτώ πόντους, επίδοση την οποία βελτίωσαν σήμερα. Συγκεκριμένα στο τρίτο δεκάλεπτο δέχθηκαν μόλις έξι πόντους από την Ελευσίνα, με την διαφορά να πηγαίνει στους 20 πόντους και όλα να έχουν τελειώσει.
Χαρακτηριστικό στοιχείο της εκπληκτικής αμυντικής λειτουργίας του ΑΡΗ, τα συνολικά οχτώ κοψίματα κόντρα στην Ελευσίνα, έξι από τα οποία είχε ο Ντρου Νέιμικ ο οποίος προηγείται και στην σχετική λίστα στην Α1.

Προτεινόμενα Άρθρα