Περί συν και πλην ο λόγος

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η επιλογή του Μαυροβούνιο στο "μικροσκόπιο"

Η είδηση της πρόσληψης του Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς έχει προκαλέσει ποικίλες γνωμές από πλευράς κόσμου. Η μεγαλύτερα μερίδα αυτού μάλιστα δεν είδε με τόσο καλό μάτι την επιλογή του Μαυροβούνιου τεχνικού, κάτι που έως έναν βαθμό είναι λογικό, αφού μιλάμε για επιλογή ρίσκου. Υπάρχουν βέβαια και μερικοί, οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπο του Ντομπρασίνοβιτς έναν ανερχόμενο τεχνικό, για μία υπόθεση που γενικότερα έχει δύο πλευρές, με πλεονεκτήματα και μειοενκτήματα, άλλα βασικά και άλλα όχι τόσο. Ας δούμε μερικά από αυτά… 

Κάποια συν…

Μεγάλο κίνητρο

Ο ΑΡΗΣ αυτή τη στιγμή έχει έναν νεαρό και φιλόδοξο τεχνικό στον πάγκο του, ο οποίος βλέπει τους “κίτρινους” ως την μεγάλη του ευκαιρία να κάνει το πρώτο… μπαμ στα προπονητικά… στέκια. Αυτό σημαίνει  αποφασιστηκότητα, θέληση αλλά και μεγάλη προσοχή, ώστε να αποφευχθούν οποιαδήποτε λάθη. Θα υπάρξουν φυσικά κάποια, όποιος δουλεύει όμως, ως γνωστόν κάνει και λάθη.

Γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας

Δεν είναι μόνο το πέρασμα του από Βέροια και Καβάλα, αλλά η πολυετής θητεία του στα γήπεδα της Κύπρου, η οποία ποδοσφαιρικά διαφέρει ελάχιστα από την Ελλάδα. Βέβαια το πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής διαφέρει κατά πολύ από τα όσα έχει ζήσει ποδοσφαιρικά, υπάρχουν όμως οι άνθρωποι για να τον βάλουν στο κλίμα.

Χημεία με Καλαϊτζίδη

Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί δύο φορές στο παρελθόν, σε Βέροια και Νέα Σαλαμίνα. Ξέρουν ο ένας τον άλλο, υπάρχει κώδικας επικοινωνίας ανάμεσα τους, πέραν του ότι ο Μαυροβούνιος χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας. 

… και κάποια πλην

Στερείται εμπειρίας

Είναι η πρώτη του δουλειά ως προπονητής γενικότερα και για αυτό πρόκειται ξεκάθαρα για μία επιλογή ρίσκου. Μπορεί όντως να “πιάσει” η επιλογή του ΚαλαΪτζίδη και να έχει βρει διάνα, υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο τα αποτελέσματα είναι εντελώς αντίθετα. 

Απευθείας στα βαθιά

Ούτε ο ίδιος το περίμενε πως η πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής θα ήταν στον ΑΡΗ. Το παραδέχτηκε άλλωστε χτες. Εδειξε ναι μεν να καταλαβαίνει που ήρθε, μένει όμως να φανεί αν θα μπορέσει να διαχειριστεί την όλη κατάσταση, αφού η πίεση θα είναι μεγάλη και δικαιολογημένη. 

Θέλει χρόνο

Κάθε προπονητής όταν αναλαμβάνει μία ομάδα μεσούσης της σεζόν, σίγουρα θέλει κάποιο χρονικό διάστημα για να τη μάθει.. Ειδικά όταν μιλάμε για έναν άπειρο προπονητή, όπως ο Ντομπρασίνοβιτς. Σε αυτό το κομμάτι φυσικά θα έχει και τη βοήθεια των Δημήτρη ΚαλαΪτζίδη και Κώστα Λιάπη, οι οποίοι ξέρουν καλύτερα από τον καθένα αυτή τη στιγμή το ρόστερ.

Το συμπέρασμα

Η περίπτωση Ντομπρασίνοβιτς έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Είναι ρίσκο. Μόνο ο χρόνος και τα αποτελέσματα όμως θα τον κρίνουν και θα δείξουν αν τα συν θα υπερισχύσουν των πλην ή το αντίστροφο. Είναι νωρίς για να γίνονται κρίσεις στον απόλυτο βαθμό και μένει να φανεί αν ο Μαυροβούνιος θα δικαιώσει τον ΚαλαΪτζίδη, όπως φυσικά και αν θα δικαιωθεί ο ίδιος. 

Προτεινόμενα Άρθρα