Τα είχε όλα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μόλις δύο ήττες για τους "κίτρινους", αλλά και τέσσερις ισοπαλίες, γκέλες που τον φέρνουν και πάλι στον πόντο από την κορυφή

Μαζί με τη νίκη επί του Ορφέα Ελευθερούπολης, ολοκληρώθηκε και ο 1ος γύρος του πρωταθλήματος για τον ΑΡΗ, ο οποίος έχει σίγουρα να θυμάται πολλά από τους πρώτους του 15 αγώνες στο πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής. Αλλαγές διοικήσεων, προπονητών, γκέλες και ντεμαράζ νικών είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέοτουν το σκηνικό του 1ου γύρου, το πέρας του οποίου βρίσκει την ομάδα στην 3η θέση, μόλις έναν πόντο από την κορυφή. 

Οι… γνώστες, επιβεβαιώθηκαν

Οσοι ήξεραν την κατηγορία, έλεγαν από την αρχή πως ο ΑΡΗΣ δεν θα έχει εύκολο έργο και αυτό αποδείχθηκε τόσο κόντρα στα θεωρητικά μεγάλα ονόματα της κατηγορίας όσο και απέναντι σε πολύ χαμηλότερου επιπέδου ομάδες, μερικές εκ των οποίων έκαναν ζημιές στους “κίτρινους”. Τελευταίο παράδειγμα είναι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ενώ σε αυτή την κατηγορία ανκήκουν επίσης Καμπανιακός, Ηρακλής Αμπελοκήπων και Δόξα Δράμας. 

Αργησε να καταλάβει που βρίσκεται

Η αλήθεια είναι πως ο ΑΡΗΣ δεν συνειδητοποίησε άμεσα που ακριβώς παίζει και αυτό του κόστισε σε βαθμούς, όπως στην ήττα από τον Καμπανιακό, την ισοπαλία με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων και την εντός έδρας ήττα από τη Δόξα. 

Η αντεπίθεση με μπροστάρη τον Κάμπος

Ο ερχομός του Βραζιλιάνου άλλαξε άρδην την εικόνα του ΑΡΗ και με ένα ντεμαράζ νικών τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας. Συνολικά με τον Κάμπος, ο ΑΡΗΣ είχε στο πρωτάθλημα έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες. Αποτελέσματα που κρίουν πετυχημένη την παρουσία του, πριν αποχωρήσει λόγω του γνωστού θέματος που προέκυψε με την ΕΠΟ.

Ο ηγέτης Πόι

Ο Αργεντινός ήρθε με σκοπό να δώσει το κάτι παραπάνω, από την αρχή όμως υπήρχαν κάποιες φωνές για τους συνεχείς τραυματισμούς του. Ο Πόι διέψευσε τους πάντες, έχει πετύχει μέχρι στιγμής οκτώ γκολ, “σέρβιρε” άλλα τόσα και αποτελεί χωρίς αμφιβολία τον ηγέτη του φετινού ΑΡΗ.

Ο… most improved Καπνίδης

Στον νεαρό επιθετικό ασκήθηκε έντονη κριτική στο ξεκίνημα της χρονιάς, από τη στιγμή όμως που άρχισε να βρίσκει δίχτυα, όλα σταμάτησαν. Ο Καπνίδης σταδιακά βελτιώθηκε κατά πολύ και με τη βοήθεια του Πόι κατάφερε να ανεβάσει την απόδοση του, έδειξε τις επιθετικές του αρετές και σημειώθηκε σημάτικα γκολ για την ομάδα μέχρι στιγμής. Αποκκορύφωμα το χτεσινό, τέρμα κλάσης που επιβεβαιώνει την σταθερή ανοδική πορεία του 22χρονου φορ.

Οι αλλαγές προπονητών

Ο ΑΡΗΣ ακόμα και στην Γ` Εθνική, “κατάφερε” να αλλάξει ήδη δύο προπονητές, μένοντας… πιστός στις συνήθειες των προηγούμενων ετών. Την αρχή έκανε μετά την 4η αγωνιστική με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη και ακολούθησε πριν λίγες μέρες -αναγκαστικά- ο Πάουλο Κάμπος, για να τον αντικαταστήσει ο Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς, ο τρίτος τεχνικός που κάθεται φέτος στον “κίτρινο” πάγκο. 

Με τη γλώσσα των αριθμών

Μιλώντας καθαρά με τους αριθμούς, ο ΑΡΗΣ έχει μέχρι στιγμής 9 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Πέτυχε 24 γκολ, η τρίτη καλύτερη επίθεση στην κατηγορία, έχομντας δεχθεί από την άλλη 11 γκολ, η δεύτερη καλύτερη άμυνα μαζί με Καμπανιακό και Εθνικό Αλεξανδρούπολης. 

Συμπέρασμα

Εν μέσω τόσων προβλημάτων, εξωαγωνιστικών εντάσεων, ελλειπούς ρόστερ και αγωνιστικής αστάθειας, ο ΑΡΗΣ κατάφερε να είναι μόλις στον έναν πόντο από την κορυφή. Πλέον είναι ενισχυμένος και έχοντας Καβάλα και Πανσερραϊκό στην έδρα του, είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης. Μένει φυσικά να το δείξει και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 

Προτεινόμενα Άρθρα