Σε… ψαράδες η Σέφιλντ Γουένσντεϊ

από AllAboutARIS

Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ, της αγγλικής Τσάμπιονσιπ, πουλήθηκε σε μια ομάδα επενδυτών από την Ταϊλάνδη, με επικεφαλής τον Ντεφόν Κανσίρι, έναντι του ποσού των 30 εκατ. λιρών.

Η UKFI Limited του Μίλαν Μάνταριτς, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης της Σέφιλντ Γουένσντεϊ από το 2010 συμφώνησε να πουλήσει το σύλλογο σε μια ομάδα επενδυτών από την Ταϊλάνδη, που έδωσε το ποσό των 30 εκατ. λιρών. Οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, όμως είχαν αίσιο τέλος.

Η οικογένεια του Ντεφόν Κανσίρι ελέγχει την Thai Union Frozen Group, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής θαλασσινών στον κόσμο.
Ο ίδιος δε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: “Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική της εξαγοράς της ομάδας από το Μίλαν. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και μπορώ να διαβεβαιώσω τους φιλάθλους ότι θα δουλεύω πάρα πολύ σκληρά για να φέρω την επιτυχία, που τόσο πολύ θέλουν οι φίλαθλοί μας. Ο γιος μου, Αττ, που ήταν μασκότ στον πρόσφατο αγώνα με την Μπλάκμπουλ, έχει πάθος με το ποδόσφαιρο και ξέρω ότι θα αποτελέσει έμπνευση σε αυτό το έργο. Του έχω κάνει την ίδια υπόσχεση που έκανα στους φιλάθλους μας. Δε θα με κάνει να την ξεχάσω, μέχρι γυρίσουμε στην Πρέμιερ Λιγκ.”
Ο σύλλογος αποκάλυψε ότι ο Κανσίρι έδωσε πρόσφατα χρήματα για την εξυπηρέτηση δανείων της ομάδας, καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Ο Μάνταριτς, ο οποίος δε θα είναι πλέον πρόεδρος, όμως θα παραμείνει στο συμβούλιο δήλωσε με τη σειρά του: “Από την πρώτη φορά που συνάντησα τον Ντεφόν ένιωσα ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή τη φανταστική ομάδα, η εμπειρία του στις επιχειρήσεις και το πάθος του τον έκαναν να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους”.
Αυτό που απομένει για να ολοκληρωθεί και τυπικά η αλλαγή ιδιοκτησίας είναι η έγκριση της λίγκας. Αυτή τη στιγμή η ομάδα, που υποβιβάστηκε στην Τσάμπιονσιπ το 2000, βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Προτεινόμενα Άρθρα