"Θα είναι έτοιμος"

από AllAboutARIS

"Ο ΑΡΗΣ πλέον άλλαξε επίπεδο"

Το εγκώμιο του Σίντι Σανιά έπλεξε ο Γιώργος Κικερίδης, ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που τον έφερε στον ΑΡΗ. Ο πρώην σκάουτερ των “κίτρινων” μίλησε στην εκπομπή “AllAboutARIS On Air” για τον Σενεγαλέζο, μιλώντας παράλληλα και για τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα.

Αναλυτικά: 

Για το πως επέλεξε τον Σανιά: “Οταν ξεκινάμε μια συνεργασία για την μελέτη ενός παίκτη, κοιτάμε την μεταπωλητική αξία και κάποια προσόντα που απαιτεί η ομάδα. Τον είδα ένα βράδυ μέσω ενός ειδικού συστήματος, ενημέρωσα τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη και αυτός άναψε το πράσινο φως για την απόκτηση του”.

Για τα χαρακτηριστικά του Σανιά: “Για μέσος, είναι πολύ γρήγορος. Κοιτάς επίσης τα χτυπήματα, τη σκέψη του, όπως και το ομαδικό πνεύμα, πάνω στο οποίο δούλεψε με τον Καλαϊτζίδη, ο οποίος είναι μετρ στην τακτική. Εχει πάρει κάποια στοιχεία, τα οποία θα δείξει από την Κυριακή. Πατάει δύο περιοχές και έχει έφεση στο σκοράρισμα. Μπορεί να οργανώσει, όπως να κάνει και άμυνα”.

Για την παρουσία του Σανιά στην Σαιντ Ετιέν: “Φυσικά, Εγώ επιλέγω παίκτες από τη Γαλλία, κάτι που έκανα στη Βέροια και τώρα στη Λάρισα. Είναι σχολή που δουλεύει η γαλλική.

Για τον χαρακτήρα του Σανιά: “Καταπληκτικό παιδί…”

Για το μεγάλο διάστημα αποχής του Σανιά: “Για μένα δεν υπάρχει αυτό όταν δουλεύεις με τον Καλαιϊτζίδη. Τον είχε έτοιμο”.

Για τις μεταγραφές του ΑΡΗ: “Ο ΑΡΗΣ άλλαξε το επίπεδο του σε μεγάλο βαθμό, είναι πλέον ομάδα Σούπερ Λιγκ. Ο Γεωργιάδης είναι από τα καλύτερα μπακ της λίγκας, όπως και ο Σαμαράς. Και τα άλλα τα παιδιά τα είδα στο ίντερνετ και είναι πολύ καλά”.

Για το αν θα επιστρέψει μία μέρα στον ΑΡΗ: “Φυσικά, εννοείται. Δεν έχω πρόβλημα με την ομάδα. Παρακολουθώ κάθε μέρα τις εξελίξεις”.

Για τον Αλεξ Κάλας: “Ημασταν 20 μήνες μαζί φαντάροι. Τότε ήταν το καλύτερο παιδί στον στρατό, με υψηλό επίπεδο σκέψης, ήταν διαφορετικός απ` όλους μας. Εμείς ψάχναμε την καλή ζωή και αυτός έψαχνε άλλα πράγματα. Μέχρι στιγμής στον ΑΡΗ, με έχει εντυπωσιάσει ο τρόπος που σκέφτεται και του λειτουργεί. Από τη στιγμή που δεν μιλάειι με μεγάλια λόγια, θα τα πάει καλά”.

Για τον νέο ρόλο του Δημήτρη Καλαϊτζίδη: “Χάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο για μένα αυτή τη στιγμή και ελπίζω κάποια στιγμή να ασχοληθεί ξανά. Τον ρόλο του μπορεί να τον αναλάβει και κάποιος άλλος. Αυτά που διδάσκει ο Καλαϊτζίδης στο ποδόσφαιρο, δεν τα βλέπεις από άλλον προπονητή”.

Και αυτός ήταν μία επιλογή με μεταπολητική αξία. Είναι μεγαλύτερο ταλέντο από τους Σανιά και Ν` Λουντούλου, λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Στην Καλαμαριά τελικά δεν έβγαλε δελτίο και τώρα θα παίξει σε μία ερασιτεχνική. Το καλοκαίρι αν όλα πάνε καλά και ο ΑΡΗΣ ανέβει, ο παίκτης μπορεί να επιστρέψει στον ΑΡΗ”.

Για την Λάρισα στην οποία πλέον δουλεύει: “Η Λάρισα πιστεύω θα μπει στα πλέι οφ. Εχει αξιόλογους παίκτες. Εχει έναν παρεξηγημένο πρόεδρο που ξέρει από μπάλα, για αυτό και διώχνει τους προπονητές. Πρέπει να αλλάξουν φιλοσοφία και να είναι πιο διαβασμένοι. Ολοι κινούνται μέσω διαφόρων. Πρέπει να μάθουν να δουλεύουν”.

Προτεινόμενα Άρθρα