Με άγχος, αλλά…νίκη (0-1)

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ έστω και δύσκολα έφυγε με το διπλό από το Κιλκίς καθώς επικράτησε με 0-1 του Εθνικού Νέου Αγιονερίου. Ο Βάσκο Φερνάντες ήταν ο χρυσός σκόρερ με σουτ στο 77΄.

Ο ΑΡΗΣ έστω και δύσκολα έφυγε με το διπλό από το Κιλκίς καθώς επικράτησε με 0-1 του Εθνικού Νέου Αγιονερίου. Ο Βάσκο Φερνάντες ήταν ο χρυσός σκόρερ με σουτ στο 77΄.

Ο ΑΡΗΣ είχε την καθολική υπεροχή σε όλο το ματς, αλλά δύσκολα δημιουργούσε ευκαιρίες με το Ντομπρασίνοβιτς να έχει ευθύνη ως προς το γεγονός  ότι από την μία δεν του βγήκε η τοποθέτηση Νλουντούλου στην κορυφή με τον Καπνίδη να μένει στον πάγκο και από την άλλη άργησε στις αλλαγές του καθώς με το αποτέλεσμα στο 0-0 ο κλασικός φορ (Κωνσταντινίδης) πέρασε στο 75΄, ενώ οι γηπεδούχοι ήταν όλοι μέσα στην περιοχή τους για άμυνα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα  δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση με εξαίρεση ένα γύρισμα των γηπεδούχων που απομάκρυνε ο Σαμαρά μέσα από την μικρή περιοχή. Πρώτη καλή στιγμή για τον ΑΡΗ στο 12 με τον Πόι από καλό σημείο μετά από γύρισμα του Παπαδόπουλου να φεύγει λίγο άουτ.

ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 20

Μετά από μία τρίλεπτη καθυστέρηση για να αντικατασταθεί ο γκολκίπερ Καλογεράκης που τραυματίστηκε, ο ΑΡΗΣ ανέβασε στροφές και έκλεισε τους γηπεδούχους μέσα στην περιοχή τους. Σε διαδοχικές φάσεις Καλογέρης, Νλουντούλου και Πόι δεν κατάφεραν να  βρουν δίχτυα σε  ένα διάστημα από το 22 ως το 27΄.

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΗ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ

Στο  32 ο ΑΡΗΣ έφτασε στο γκολ με τον Καλογέρη μετά από φάουλ του Σουνά, αλλά ο ρέφερι ακύρωσε το γκολ για επιθετικό φάουλ που μόνο αυτός είδε. Όπως όμως και στην Καστοριά με τον ίδιο ρέφερι το γκολ ακυρώθηκε. Ο Βοηθός Ιωαννίδης από την Κοζάνη συνέχισε όμως τις λάθος υποδείξεις και στην επόμενη φάση όταν ο Ποι που έφευγε στην κόντρα είδε να τον σταματούν και πάλι λανθασμένα.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ

Στο 43 ο ΑΡΗΣ έχασε τεράστια ευκαιρία όταν μετά από φαουλ του Σουνά, ο Σαμαράς με κεφαλιά σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ. Ο ΑΡΗΣ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο με το αποτέλεσμα να μένει στο 0-0.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΔΟΚΑΡΙ ΑΠΟ ΠΟΙ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΡΗΣ μπήκε και πάλι δυνατά και πίεζε ασφυκτικά τον Εθνικό, αλλά φαινόταν το ότι έλειπε από την περιοχή ο κλασικός φορ. Στο 55 ο Πόι με σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Ο ΑΡΗΣ είχε στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο, αλλά έχοντας μία ανούσια υπεροχή.

ΑΡΓΗΣΕ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΝΤΟΜΠΡΑΣΙΝΟΒΙΤΣ

Ο Νλουντούλου εμφανέστατα ταλαιπωρούνταν ως φορ, έχοντας βέβαια κάποιες ευκαιρίες, αλλά χωρίς χώρους για να κάνει αυτό που ξέρει. Στο 72 και στο 74 έχασε τις ευκαιρίες για γκολ, ενώ και ο Σανιά ειχε ένα πολύ καλό σουτ άουτ. Ο Ντομπρασίνοβιτς πέρασε το Νάκα στο 68, αλλά εμφανέστατα άργησε στην θέση του φορ. Τελικά στο 75 πέρασε ο Κωνσταντινίδης αντί του Παπαδόπουλου

ΛΥΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ

Αυτό όμως που δεν έκαναν οι επιθετικοί, έκανε ένας…αμυντικός. Ο Φερνάντες λύτρωσε τον ΑΡΗ στο 77΄, όταν μετά από μία ακόμα φάση διαρκείας στα καρέ του Εθνικού, έπιασε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα στην γωνία της εστίας των γηπεδούχων για το 0-1. Ο ΑΡΗΣ προσπάθησε για ένα ακόμη γκολ, δεν το πέτυχε και τελικά πήρε τη νίκη καθώς ο αντίπαλος δεν έκανε σε όλο το ματς ούτε ένα σουτ.
Εκνευριστικός ο ρέφερι Τσέτσιλας που ακύρωσε λανθασμένα γκολ του ΑΡΗ και σφύριζε πολύ περίεργα σε όλο το ματς.

Εθνικός Ν. Αγιονερίου: Kαλογεράκης (14΄Τεντώνης),Μπουζούρας, Γκεληνός, Μιλκούδης(75 Γραικός), Λουϊζίδης, Γαλάνης, Δημητρακόπουλος(70 Αλμπάνης), Στεφανίδης, Γκέρτσος, Πεχλιβάνης, Πτηνόπουλος

ΑΡΗΣ: Φυσέκης, Σαμαράς, Φερνάντες, Λιόλιος, Γεωργιάδης, Σουνάς(68 Νάκας) Σανιά, Καλογέρης, Παπαδόπουλος(75 Κωνσταντινίδης), Πόι(90 Καπνίδης), ΝΛουντουλού.

Προτεινόμενα Άρθρα