Επικίνδυνη… ισορροπία

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ είναι αναγκασμένος να βελτιώνεται μέσα από τους αγώνες και τις ειδικές συνθήκες που δημιουργεί η αγωνιστική απραξία σημαντικών στελεχών της ενδεκάδας με την ταυτόχρονη υποχρέωση να μην έχει απώλειες.

Το πρώτο και βασικό ζητούμενο είναι ο ΑΡΗΣ να κερδίζει ώστε είτε να περιμένει στραβοπάτημα του Πανσερραικού και της Καβάλας είτε να έχει το πάνω χέρι εφόσον τους κερδίσει στην έδρα του. Αν αυτό συνδυαζόταν με πειστικές εμφανίσεις και λιγότερο αγχωτικές νίκες θα ήταν το ιδανικό. Ο ΑΡΗΣ μπορεί να προσέθεσε άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι και να βρίσκεται στο κατόπι του Πανσερραικού όμως έδειξε και πάλι αδυναμίες στο παιχνίδι του που έχουν φυσικά και την εξήγηση τους.

Η πρώτη είναι η ξαφνική απόφαση του Ντομπρασίνοβιτς να μην χρησιμοποιήσει κλασικό σέντερ φορ στο αρχικό σχήμα αλλά να βάλει Πόι και Νλουντούλου ώστε να κάνει πιο γρήγορη την ομάδα. Ως σκέψη δεν ήταν κακή. Ήταν όμως επιλογή ρίσκου από τη στιγμή που το σχήμα που αγωνίστηκε χθες δεν είναι δουλεμένο, έπαιξε πρώτη φορά μαζί και είναι λογικό να μην μπορεί να βγάλει στην παρούσα φάση αυτοματισμούς που θα ξεκλείδωναν την μαζεμένη στο μισό γήπεδο ενδεκάδα του Αγιονερίου. Ο ΑΡΗΣ έχει σαφώς μεγαλύτερη ποιότητα ως ομάδα, αλλά με οκτώ νέες προσθήκες, δεν έχει ομοιογένεια. Είναι υποχρεωμένος να την αποκτά μέσα από τα παιχνίδια.

Στις περιπτώσεις που έρχεται το γρήγορο γκολ και φεύγει το άγχος, το πρόβλημα αυτό δεν είναι ορατό. Όταν όμως όπως χθες, η μπάλα δεν μπαίνει, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι κομβικής σημασίας παίκτες του ΑΡΗ δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο. Κυρίως αναφερόμαστε στους Σανιά και Γεωργιάδη που έδειξαν χθες ότι χρειάζονται παιχνίδια. Επιπροσθέτως, η παρουσία των Σανιά και Καλογέρη υποχρέωσε τον Ντομπρασίνοβιτς να βάλει τον Σουνά στις πλευρές, που η πρόσφατη εμπειρίας μας έχει δείξει ότι δεν είναι το ίδιο αποδοτικός. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Καλογέρης που ευτυχώς για αυτόν η απουσία προπονήσεων και ρυθμού δεν τον έχει επηρεάσει.

Ο ΑΡΗΣ παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνεται καλύτερος. Εχει καλύτερες μονάδες, πληρότητα σε όλες τις θέσεις και λύσεις και στον πάγκο. Το θέμα είναι οι πειραματισμοί μέχρι να βρεθεί το ιδανικό σχήμα και να αποδίδει η ομάδα αυτό που θέλουν όλοι, η ομάδα να μην έχει απώλειες, ειδικά από τη στιγμή που Καβάλα και Πανσερραικός συνεχίζουν με νίκες.

Προτεινόμενα Άρθρα