Επέκταση της συνεργασίας

από AllAboutARIS

Η Μπαρτσελόνα εντείνει την προσπάθεια ισχυροποίησής της στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, βάζοντας στο πλευρό της την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telefonica, η οποία ανακοινώθηκε ως επίσημος χορηγός του συλλόγου.

Η ισπανική Telefonica είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στον κόσμο, με ιδιαιτέρως μεγάλη παρουσία στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Σε αυτήν ακριβώς την αγορά θα λειτουργήσει και η τοπική χορηγική της συμφωνία με την Μπαρτσελόνα. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές προβλέπει συνεργασία τριών ετών με την εταιρεία να κρατά το δικαίωμα αυτόματης ανανέωσης για ακόμα δύο σεζόν. Για κάθε χρόνο συμβολαίου η «Μπάρτσα» θα βάζει στα ταμεία της το ποσό των 13,3 εκατ. ευρώ.
Να θυμίσουμε πως μόλις πριν λίγες μέρες η Telefonica απέκτησε τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων των «Μπλαουγκράνα» για τη σεζόν 2015-16, έναντι του ποσού των 140 εκατ. ευρώ. «Ο στόχος μας είναι να αναπτύξουμε ακόμα στενότερες σχέσεις με τη Λατινική Αμερική, μία περιοχή που έχει ρόλο κλειδί στα σχέδια παγκόσμιας εξάπλωσης της Μπαρτσελόνα και στην οποία κατοικούν περισσότεροι από 50 εκατομμύρια οπαδοί της ομάδας», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση των Καταλανών.

«Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Telefonica μας επέλεξε για συνεργάτες είναι οι παίκτες που διαθέτουμε. Διαθέτουμε ίσως την κορυφαία επιθετική τριάδα στον πλανήτη (Μέσι, Νειμάρ, Σουάρες), η οποία αποτελείται από λατινοαμερικανούς, στοιχείο πολύ σημαντικό για την εταιρεία». Αυτά δήλωσε ο Χαβιέρ Φάους, εκ των αντιπροέδρων της «Μπάρτσα».
Μέσα στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας υπάρχουν ακόμα δύο από κοινού εγχειρήματα. Το ένα θα είναι η συμμετοχή της Μπαρτσελόνα σε φιλικό αγώνα σε κάποια χώρα της Νότιας Αμερικής, με χορηγό του όλου γεγονότος την Telefonica, καθώς και τον πλήρη εκσυγχρονισμό και επέκταση του δικτύου Wi-Fi του Καμπ Νου από τους ανθρώπους του τηλεπικοινωνιακού γίγαντα.

Προτεινόμενα Άρθρα